A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Habos csiga

Tischler Petra receptje

2018. március 9.

TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 g élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 4 db tojássárgája
  • 2 ek porcukor
KRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • kókuszreszelék, kakaó, dió

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tésztához felfuttatjuk a langyos tejet és az élesztőt. Összemorzsoljuk a lisztet, a porcukrot és a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját és a felfuttatott élesztős tejet. Ruganyos tésztát gyúrunk belőle, amit három részre osztunk, majd félretesszük.

A krémhez a tojásfehérjét és a porcukrot egy csipet sóval gőz felett habbá verjük – folyamatosan keverjük, hogy a fehérje ugorjon össze.

Amikor kemény habbá vertük, három részre osztjuk és ízesíthetjük kakaóporral, kókuszreszelékkel, darált dióval, vagy akár mákkal, fahéjjal is, de önmagában is tökéletes.

A tésztákat négyzet alakúra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, feltekerjük, majd éles késsel vékonyra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a csigákat és 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


vaj , tojás , kókuszreszelék , liszt , élesztő , tej , porcukor , kakaó , dió

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra