A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Itt a szezon legfinomabb karalábélevese

Vidra Péter receptje

2019. május 28.

Karalábéleves
Hozzávalók 4 főre:

  • 2 db karalábé
  • 1 db közepes sárgarépa
  • 6 dl világos zöldségalaplé
  • 2 dl habtejszín
  • só, őrölt fehérbors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A friss zöldségek szezonja ez – ha ízletes fogásokra vágyunk, most kell beállni kicsit a tűzhely mellé. Vidra Péter, az esztergomi Rózsakert Étterem séfje gyors és kreatív karalábélevessel lepett meg minket!

Nagyon egyszerű, de mégis kicsit különleges: roppannak benne a kockára vágott zöldségek, de selymesen lágy a leve. Ellentétesek a textúrák, de mégis harmónia jellemzi a levest.



A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. A karalábé gömbölyded oldalait levágjuk, hogy téglatest formát kapjunk, így tudjuk szépen kockára vágni. A sárgarépa oldalait is levágjuk és a karalábéhoz hasonló kockákra szeleteljük.

A zöldségalaplevet enyhén sózzuk és felforraljuk –

roppanósra főzzük benne a zöldség kockákat, utána rögtön hideg, lehetőleg jeges vízbe átszedve sokkoljuk, hogy megmaradjon rességük.

A lébe beletesszük a karalábék levágott darabjait és puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, majd krémesre turmixoljuk. Sóval és őrölt fehérborssal ízesítjük.

"Tálaláskor tányérba helyezzük a zöldségkockákat, petrezselyem- vagy sárgarépazölddel díszítjük. Elegáns, ha kancsóból, kiöntőből tudjuk tálalni hozzá a selymes levet." - tette hozzá Vidra Péter, a Rózsakert séfje.


rózsakert , vidra péter , répa , karalábé , leves , habtejszín