Spanjevic Igor receptje
2025. november 26.- 500 g apróra vágott
- pulykahús (vagy marha és bárányhús keveréke)
- 2 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 3-4 ek olívaolaj vagy vaj
- só, bors
- 100 ml víz
- 1 burek- vagy jufkatésztalap (vagy rétestésztalap)
A kinyújtott burek- vagy rétestésztára terítsük rá az apróra vágott, ízesített húsos-hagymás tölteléket. A töltelékkel együtt csiga alakban tekerjük fel a tésztát. A tepsi aljára öntsünk egy kevés olívaolajat, és rendezzük el rajta a bureket. A tetejét kenjük meg felvert tojással, és a maradék olajat is öntsük rá.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, süssük a bureket 30-40 percig, amíg aranybarna lesz. Tálaljuk melegen, joghurttal vagy aludttejjel.
![]()
A karácsonyi pulykás menü támogatója a Gallicoop.




