Receptek

Füstölt mangalicatarja aludttejjel

Bindics Imre, Czucz Péter receptje

2021. március 11.
  • 10 dkg füstölt mangalicatarja
  • 5 dl teljes tej
  • 50 g torma
  • 4 lap zselatin
  • tejszín, só
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A tejet hagyjuk állni szobahőmérsékleten 2 napig. Mikor megaludt, reszelünk hozzá friss tormát. Hozzáadjuk a hideg vízbe már előre beáztatott, majd kifacsart zselatinlapot. Sózzuk, külön edényben felforraljuk a tejszínt, és miután egy picit lehűlt, hozzáadjuk az aludttejhez. Jól elkeverjük és hűtőben hagyjuk megdermedni. Ha megkötött, egy részét felvágjuk, a másik felét krémesítjük.

TÁLALÁS:

A mangalicatarját vékonyra szeljük és feltekerjük.
A tányérra vékonyan húzunk egy réteget az aludttejkrémből, majd felrakjuk rá a kockákat. Felrakjuk rá a már megtekert mangalicatarját,és szezámmagolajon megpirított házi kenyérrel és friss zöldségekkel tálaljuk.


füstölt mangalicatarja , teljes tej , torma , zselatin , tejszín

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra