Bindics Imre, Czucz Péter receptje
2021. március 11.- 10 dkg füstölt mangalicatarja
- 5 dl teljes tej
- 50 g torma
- 4 lap zselatin
- tejszín, só
A tejet hagyjuk állni szobahőmérsékleten 2 napig. Mikor megaludt, reszelünk hozzá friss tormát. Hozzáadjuk a hideg vízbe már előre beáztatott, majd kifacsart zselatinlapot. Sózzuk, külön edényben felforraljuk a tejszínt, és miután egy picit lehűlt, hozzáadjuk az aludttejhez. Jól elkeverjük és hűtőben hagyjuk megdermedni. Ha megkötött, egy részét felvágjuk, a másik felét krémesítjük.
TÁLALÁS:
A mangalicatarját vékonyra szeljük és feltekerjük.
A tányérra vékonyan húzunk egy réteget az aludttejkrémből, majd felrakjuk rá a kockákat. Felrakjuk rá a már megtekert mangalicatarját,és szezámmagolajon megpirított házi kenyérrel és friss zöldségekkel tálaljuk.
füstölt mangalicatarja , teljes tej , torma , zselatin , tejszín