Stoller Márton receptje
2025. április 20.1 kg, vastagabbra (másfél-két cm) szeletelt báránycomb
kovászolt káposztalé vagy sima savanyúkáposzta-lé
2 gerezd zúzott
fokhagyma
zsiradék vagy olaj a sütéshez
A vastagabbra szeletelt báránycombot a kovászolt káposztalében, 2 gerezd zúzott fokhagymával maximum 2-3 órán át érleljük.Ezalatt finoman pácolódik, a savak jól előkészítik a húst.
Sütés előtt ne sózzuk, csak utána ízlés szerint.
Nagyon forró rostlapon vagy serpenyőben, könnyű zsiradékon mindkét oldalát megsütjük, oldalanként 3-4 perc bőven elég.
Sütés közben kis zsiradékkal kenegethetjük. Mangalicával is működik, de annak több pácolás kell (6-8 óra).
Tipp: A hússzeleteket klopfolni tilos ezt is, és általában a minőségi szeleteket (mangalicatarja, marha- és borjústeakek)! Klopfolót elővenni csak akkor indokolt, ha göngyölt, töltött húst készítünk!