Receptek

Sült, pácolt báránycombfilé

Stoller Márton receptje

2025. április 20.

1 kg, vastagabbra (másfél-két cm) szeletelt báránycomb

kovászolt káposztalé vagy sima savanyúkáposzta-lé

2 gerezd zúzott 

fokhagyma

zsiradék vagy olaj a sütéshez

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A vastagabbra szeletelt báránycombot a kovászolt káposztalében, 2 gerezd zúzott fokhagymával maximum 2-3 órán át érleljük.Ezalatt finoman pácolódik, a savak jól előkészítik a húst.

Sütés előtt ne sózzuk, csak utána ízlés szerint.

Nagyon forró rostlapon vagy serpenyőben, könnyű zsiradékon mindkét oldalát megsütjük, oldalanként 3-4 perc bőven elég.

Sütés közben kis zsiradékkal kenegethetjük. Mangalicával is működik, de annak több pácolás kell (6-8 óra).


Tipp: A hússzeleteket klopfolni tilos ezt is, és általában a minőségi szeleteket (mangalicatarja, marha- és borjústeakek)! Klopfolót elővenni csak akkor indokolt, ha göngyölt, töltött húst készítünk!

bárány , báránycomb

További receptek

Kapcsolódó cikkek