Receptek

Isteni tabouleh

Mohamed Kutaini, a Byblos Étterem séfje receptje

2025. március 17.

1 nagy csokor petrezselyemzöld

2 nagyobb paradicsom

½ fej salátahagyma

4-5 friss mentalevél

2 ek apró szemű bulgur

½ citrom leve

4 ek olívaolaj só

ADAG: 4 főre

A bulgurt áztassuk be vízbe, amíg megpuhul, majd szűrjük le. A petrezselyemzöldjét és a mentát vágjuk finomra, a paradicsomot és hagymát apró kockákra. Keverjünk össze minden hozzávalót, és már el is készült. Nagyon zöld, nagyon friss!


Tipp: Titka a rengeteg – vagy még annál is több – petrezselyemzöldje és az alapanyagok harsogó frissessége. A bulgur szinte észrevétlen másodhegedűs az igazi tabouleh-salátában.

bulgur , tabouleh , keleti konyha

További receptek

Kapcsolódó cikkek