Spanjevic Igor receptje
2025. november 26.- fél csésze finomliszt
- 1 tk só
- fél tk frissen őrölt fekete bors
- 1 csipet Cayenne-bors
- 2 nagy tojás
- 1 csésze panko zsemlemorzsa
- fél csésze reszelt parmezán sajt
- 3 ek sótlan vaj, olvasztva
- darált pulykahús (felsőcomb)
Hozzávalók a díszítéshez, tálaláshoz:
- Maldon pehelysó
- 1 csésze majonéz
- 2 ek dijoni mustár
- 1 citrom, félbevágva
- apróra vágott újhagyma, petrezselyemzöld
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral. Vegyünk elő három széles, lapos tálat: az egyikben keverjük össze a lisztet, sót, fekete borsot és Cayenne-borsot, a másodikban verjük fel a tojásokat, a harmadikban elegyítsük a pankomorzsát, a reszelt parmezánt és az olvasztott vajat. A darált pulykahúsból formázzunk húsgolyókat, és először forgassuk a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsás-parmezános keverékbe, hogy a húsgolyók minden oldalát alaposan beborítsa a bunda.
A bepanírozott húsgolyókat tegyük az előkészített tepsire. Süssük aranybarnára, időnként megforgatva, kb. 40-45 percig. Tálaláskor szórjunk rá pehelysót, facsarjunk rá egy kevés citromlevet, szórjuk meg újhagymával, petrezselyemmel, majonéz és dijoni mustár keverékét kínáljuk hozzá.
![]()




