Receptek

Ropogós parmezános pulykafalatkák

Spanjevic Igor receptje

2025. november 26.
  • fél csésze finomliszt
  • 1 tk só
  • fél tk frissen őrölt fekete bors
  • 1 csipet Cayenne-bors
  • 2 nagy tojás
  • 1 csésze panko zsemlemorzsa
  • fél csésze reszelt parmezán sajt
  • 3 ek sótlan vaj, olvasztva
  • darált pulykahús (felsőcomb)


Hozzávalók a díszítéshez, tálaláshoz:


  • Maldon pehelysó
  • 1 csésze majonéz
  • 2 ek dijoni mustár
  • 1 citrom, félbevágva
  • apróra vágott újhagyma, petrezselyemzöld

ADAG: 4 főre

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral. Vegyünk elő három széles, lapos tálat: az egyikben keverjük össze a lisztet, sót, fekete borsot és Cayenne-borsot, a másodikban verjük fel a tojásokat, a harmadikban elegyítsük a pankomorzsát, a reszelt parmezánt és az olvasztott vajat. A darált pulykahúsból formázzunk húsgolyókat, és először forgassuk a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsás-parmezános keverékbe, hogy a húsgolyók minden oldalát alaposan beborítsa a bunda.

A bepanírozott húsgolyókat tegyük az előkészített tepsire. Süssük aranybarnára, időnként megforgatva, kb. 40-45 percig. Tálaláskor szórjunk rá pehelysót, facsarjunk rá egy kevés citromlevet, szórjuk meg újhagymával, petrezselyemmel, majonéz és dijoni mustár keverékét kínáljuk hozzá.



A karácsonyi pulykás menü támogatója a Gallicoop.

pulykamellfilé , parmezán

Kapcsolódó cikkek