Somogyi Károly receptje
2021. augusztus 30.- 2 bögre kefír vagy aludttej (kb. 450 g)
- 1,5 bögre liszt (kb. 180 g)
- 2 db tojás
- 1-2 ek cukor
- 1 csipet só
- 2-3 ek szilvalekvár
- kevés zsír a tepsi kikenéséhez
ELKÉSZÍTÉSE
A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A kefirt, a lisztet, a tojásokat, a cukrot és a sót egy tálba mérjük és csomómentesre keverjük, majd a kizsírozott tepsibe töltjük. A tetejét meglocsoljuk a szilvalekvárral és a forró sütőben pirulásig sütjük. Sütés előtt szórhatunk bele gyümölcsöket, de kínálhatjuk édes tejföllel, lekvárral, gyümölcsszósszal is.
aludtej , szilvalekvár , liszt , tojás , zsír