Spanjevic Igor receptje
2025. november 26.- fél csésze görög joghurt 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 tk szárított oregánó
- 1 csipetnyi Cayenne-bors
- 500 g csontozott, bőr nélküli pulykamell
- extraszűz olívaolaj (szükség szerint)
- só és frissen őrölt fekete
- bors
- 1 db sárga paprika
- 1 db piros paprika
Hozzávalók a szószhoz:
- 1 csésze görög joghurt
- 1 ek extraszűz olívaolaj
- 2 ek citromlé
- só és frissen őrölt fekete bors
- fél csésze frissen aprított kapor
Egy közepes tálban keverjük össze a joghurtot az uborkával, az olívaolajjal és a citromlével. Egy kis tálban keverjük össze a joghurtot a citromhéjjal, a citromlével, az oregánóval és a Cayenne-borssal. Egy külön tálban dörzsöljük be a csirkét a joghurtos- citromos keverékkel, hogy jól bevonja.
Helyezzünk néhány darab csirkét minden nyársra. Tegyünk a csirkedarabok közé paprikát. Kenjük meg a nyársakat mindkét oldalon olívaolajjal, majd sózzuk és borsozzuk.
Adagonként süssük előmelegített grillen vagy grillserpenyőben, amíg mindkét oldala szépen megpirul, oldalanként 4-5 percig.
Azonnal tálaljuk, petrezselyemmel és szósszal díszítve.
![]()




