A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Berlini Currywurst

Bereznay Tamás receptje

2019. február 6.
  • 8-12 szál német fehérkolbász

Szósz
Hozzávalók:

  • 3 dl víz
  • 4 dl paradicsomlé
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 1 fej kockázott vöröshagyma
  • 3 ek currypor
  • 2 ek sambal oelek
  • 3-4 ek almaecet
  • 3-4 ek barna cukor
  • 1 mk Cayenne-bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A szósz hozzávalóit egy kisebb lábasba tesszük, felforraljuk, és szép lassan összefőzzük. Érdemes sűrűn kevergetve, legalább másfél órán át főzni, úgy lényegesen intenzívebb lesz az íze. Miután elkészült, sűrű szitán vagy szűrőn átszűrjük.

A kolbászokat egészben, grillsütőn vagy serpenyőben barnára sütjük. Ezután feldaraboljuk, meglocsoljuk a szósszal, és a tetejét megszórjuk curryporral.




currypor , paradicsomlé , fehérkolbász , paradicsompüré , vöröshagyma , almaecet , sambal oelek , barna cukor , Cayenne-bors

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra