Receptek

Sertésoldalas faszéngrillen uborkasalátával

Jahni László a Kistücsök Étterem séfjének receptje

2023. július 11.

1,5 kg sertésoldalas


kb. 0,5 kg zsír, amennyi ellepi a húst


1 fej vöröshagyma


4-5 gerezd fokhagyma


4-5 szem egész fekete bors


2-3 ág friss rozmaring


zsálya


kakukkfű


80 dkg meghámozott uborka


3 dkg cukor


1 ek 10%-os ecet


1 ek olívaolaj


friss kapor


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Az oldalast 10%-os sóoldatban pihentetjük a hűtőben, vagy besózzuk. Beletesszük egy edénybe és felöntjük annyi zsírral, hogy ellepje, hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát, a fokhagyma felét és a fűszereket. Sütőben 70-80 fokon, lassan puhára sütjük (konfitáljuk). Amikor megpuhult, faszenes grillen minden oldalát bátran pirítsuk meg, így intenzív nyári ízt kapunk. Az uborkát kockákra vágjuk, sózzuk és megcukrozzuk, majd hozzáadjuk a maradék fokhagymát lereszelve, illetve az ecetet. Az egyharmadát krémesre turmixoljuk az olívaolajjal. Kevés apróra vágott, friss kaporral ízesítjük, végül összekeverjük az uborkával.

grillétel , kerti parti , sertésoldalas , grillezés

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek