Segal Viktor receptje
2020. december 2.SÓS KARAMELLÁS GESZTENYE
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg egész, főtt gesztenye megtisztítva
- 13 dkg cukor
- 5 dkg sós vaj (vagy sima vaj + csipet só)
- 1,5 dl tejszín
PALACSINTA (8-10 DARAB)
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 egész tojás felverve
- 4 dkg vaj felolvasztva
- 5 dkg sütőpor
- 2 ek 70%-os étcsokoládé durvára darabolva
- 3 csipet őrölt zöld kardamom
- csipet só
- 2 evőkanál semleges ízű olaj
- 1 evőkanál vaj a sütéshez
SÓS KARAMELLÁS GESZTENYE ELKÉSZÍTÉSE:
A cukrot alacsony lángon, lassan, kevergetés nélkül karamellizáljuk. Közben egy kis edényben felmelegítjük a tejszínt. Amikor a karamella világos borostyánszínű, hozzáadjuk a vajat, és beleolvasztjuk. Hozzáadjuk a meleg tejszínt, és állandó keverés mellett 2-3 perc alatt készre főzzük, és még forrón hozzáadjuk a főtt gesztenyét.
PALACSINTA (8-10 DARAB) ELKÉSZÍTÉSE:
Összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval. Hozzáadjuk a tejet, a tojást, az olvasztott vajat és a kardamomot. Elektromos kézi keverővel csomómentesre keverjük a masszát.
Hozzáadjuk a csokoládédarabokat.
Közepesen forró serpenyőben olaj és vaj keverékén, alacsony lángon kb. 1 cm vastag mini palacsintákat sütünk.
TÁLALÁS:
A palacsintákra halmozzuk a karamellás gesztenyéket.
gesztenye , vaj , tejszín , tej , liszt , zöld kardamom , tojás , sütőpor , étcsokoládé , olaj