Hírek

Kitzinger Szonja

2024. december 3.

Jardin Cukrászda , Debrecen , Májer Erika

Kinőtte pici helyiségét a debreceni Jardin Cukrászda, így a helyiek egy nagyobb, látványosabb, impozánsabb Jardinnak örülhetnek decembertől.


 – Számomra a Jardin mindig is több volt, mint egy cukrászda; ez az a hely, ahol a szenvedélyem találkozik a város iránti szeretettel és az ízek iránti rajongással. Amikor 2024 november végén újra megnyitottuk a Jardint egy nagyobb, elegánsabb helyszínen, valóra vált egy régi álmom, hogy a Jardinban ne csak ízletes desszerteket kínáljunk, hanem egy olyan helyet teremtsünk, ahol minden vendég otthon érezheti magát" – mondta a Magyar Konyhának Májer Erika, a Jardin tulajdonosa. 





Az aprócska üzlet, ahol eddig működtünk, tele volt szívvel és lélekkel, és ott kezdődött minden. Viszont az utóbbi években a növekvő alapanyag-, energia- és bérköltségek miatt már nem tudtunk úgy működni, ahogy szerettünk volna. A bezárás helyett úgy döntöttem, hogy előre menekülünk. Hiszek abban, hogy ha az elhivatottságot és a szenvedélyt továbbvisszük, akkor ennek a döntésnek is meglesz a gyümölcse.





Az új Jardin nemcsak nagyobb térrel és kényelmes ülőhelyekkel várja majd vendégeket, hanem kibővített kínálattal is. A francia desszertek mellett helyet kapnak a hazai klasszikusok és az egyszerűbb kávéházi sütemények, valamint a leveles tésztával készült péksütemények és szendvicsek.  – Mindig is fontos volt számomra, hogy a vendégeink változatos, szezonális kínálatot találjanak nálunk, olyan ízeket, amelyekkel valami újat és különlegeset adhatunk – mondja Erika.





Az új belső teret Szakály János, debreceni belsőépítész álmodta meg. Munkája francia kávéházi hangulatot hoz Debrecen egyik ikonikus épületébe, finom, részletgazdag kialakítással, amit helyi iparművészek kézzel készített munkái díszítenek.






– A Jardinban minden apró részlet a hazai értékeket tükrözi, hiszen számunkra az alapanyagok hazai forrásból való beszerzése éppoly fontos, mint a fenntarthatóság. Magam is gyümölcstermesztéssel foglalkozom, és szeretném, ha a vendégeink az én szívemhez közeli, friss alapanyagokat élvezhetnék minden falatban – mondta el a tulajdonos.



Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek

Recept ajánló