Májer Erika a debreceni Jardin Cukrászda tulajdonosa receptje
2023. július 31.Hozzávalók:
500 g friss meggy
200 g cukor
3 dl rum vagy konyak
1 fél literes befőttesüveg
A befőttesüveget alaposan fertőtlenítsük.
A meggyeket mossuk meg, magozzuk ki. Rétegezzük a meggyeket a befőttesüvegbe a cukorral. Lehetőleg legyen minél jobban tele az üveg. Ha kész vagyunk, ráöntjük a jó minőségű rumot vagy konyakot úgy, hogy teljesen ellepje a gyümölcsünket. Lezárjuk és hagyjuk, hogy a cukor lassan feloldódjon az alkoholban. Ez akár egy hetet is igénybe vehet, közben néha fejre állíthatjuk az üvegünket. Készen is vagyunk, a rumos meggy mehet a spájzba novemberig.
Tálalhatjuk desszertek mellé, szép díszítő elem lehet, vagy csokoládéba mártva bonbonként, de persze hedonista módon elfogyaszthatjuk magában is.
rumosmeggy , konyakosmeggy , meggy befőzése , meggy , Májer Erika