Receptek

Ráclecsó (gyuvecs)

Gyulavári Tamás (pécsi Balkán Bisztró) receptje

2020. október 14.
  • 1 kg sertésszűz
  • 80 dkg arborio rizs
  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 6 db bocskorpaprika
  • 2 db padlizsán
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 l zöldségalaplé
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
A húst megtisztítjuk, 3 órára 10%-os sóoldatba rakjuk.


Leitatjuk róla vizet, borsozzuk, kevés vajjal vákuum alatt, 57,5 °C-os vízfürdőben készítjük, majd jeges vízben lehűtjük.

A paprikát grillen megsütjük, megtisztítjuk, húsából krémet készítünk. A paradicsomot blansírozzuk, héját eltávolítjuk, 80 °C-os sütőben 50 percig sütjük. Hagymás-padlizsános rizottót készítünk, elkeverjük a paprikakrémmel.

A húst 50 °C-os vízben regeneráljuk, forró serpenyőben, kevés zsiradékon körbepirítjuk, pár percet pihentetjük. A paradicsomokkal tálaljuk, zöldhagymával frissíthetjük.


sertésszűz , arborio rizs , koktélparadicsom , bocskorpaprika , padlizsán , zöldségalaplé , vöröshagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra