Gyulavári Tamás (pécsi Balkán Bisztró) receptje
2020. október 14.- 1 kg sertésszűz
- 80 dkg arborio rizs
- 40 dkg koktélparadicsom
- 6 db bocskorpaprika
- 2 db padlizsán
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 l zöldségalaplé
Leitatjuk róla vizet, borsozzuk, kevés vajjal vákuum alatt, 57,5 °C-os vízfürdőben készítjük, majd jeges vízben lehűtjük.
A paprikát grillen megsütjük, megtisztítjuk, húsából krémet készítünk. A paradicsomot blansírozzuk, héját eltávolítjuk, 80 °C-os sütőben 50 percig sütjük. Hagymás-padlizsános rizottót készítünk, elkeverjük a paprikakrémmel.
A húst 50 °C-os vízben regeneráljuk, forró serpenyőben, kevés zsiradékon körbepirítjuk, pár percet pihentetjük. A paradicsomokkal tálaljuk, zöldhagymával frissíthetjük.
sertésszűz , arborio rizs , koktélparadicsom , bocskorpaprika , padlizsán , zöldségalaplé , vöröshagyma