Galgóczi Gábor receptje
2020. július 4.- 2 dl meggylé
- 1/2 dl portói
- 1 dl tej
- 1/2 dl tejszín
- kevés citromlé és balzsamecet
- fahéj, szegfűszeg, fekete bors, só
A meggylét összeforraljuk a portóival és a fűszerekkel, a lángról levéve hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, citromlével és balzsamecettel ízesítjük, majd kihűtjük.
LEVESBETÉT:
- kakukkfüves kekszmorzsa (akár valamilyen jobbféle zabkekszből, friss kakukkfűvel)
- karamellizált kecskesajt (kis karamellen pirított sajtkorong)
- sóban eltett meggy (a magozott meggyet befőttesüvegbe tesszük, szódával felöntjük, és öt napig lezárva, langyos helyen pihentetjük)
meggylé , portói , tej , tejszín , citromlé , balzsamecet , fahéj , szegfűszeg