Heiszler Olivér receptje
2020. augusztus 7.SALÁTA
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg fejes saláta
- 30 dkg zsenge zöldborsó
- 10 dkg cukorborsó
- 10 dkg vaj
- só
ZÖLDBORSÓ
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg borsó
- 5 dkg friss gyömbér
- 3 db salotta hagyma
- 1 szelet kenyér
- 2 csomag petrezselyem
- 2 dl tej
- 2 ek vaj
- 1 dl olívaolaj
- só
ZÖLDMÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 1 db fehér hagyma
- 2 szár zeller
- 1 db zsenge sárgarépa
- 3 szem gomba
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 3 dl tej
- 1 dl tejszín
- 10 dkg petrezselyemlevél
- olívaolaj
ZÖLDBORSÓ ELKÉSZÍTÉSE:
A gyömbért, a hagymát és a petrezselyemszárat finomra vágom, majd puhára párolom az olívaolajon. Felöntöm a tejjel, felmelegítem, majd beleteszem a kenyeret.
ZÖLDMÁRTÁS ELKÉSZÍTÉSE:
A hagymát az olajon megpárolom, hozzáadom a zellert, répát, gombát. Felmelegítem a tejjel, tejszínnel, beleteszem a paprikát, paradicsomot, letakarom, leszűröm.
zöldborsó , fejes saláta , cukorborsó , vaj , gyömbér , salotta , petrezselyem , kenyér , tej , olívaolaj , paradicsom , paprika , fehér hagyma , zeller , sárgarépa , gomba , tejszín , petrezselyemlevél