Barcza Zoltán receptje
2019. december 16.- 50 dkg hízott kacsa- vagy libamáj
- 10 dkg csirkemellhús
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 dl tejszín
- 5 dkg aprított aszalt áfonya vagy szilva
- 1 db babérlevél
- 1 evőkanál zsír (kacsa / liba / sertés)
- 0,5 dl konyak
- 1 dl gyümölcsös vörösbor
- 2 ág kakukkfű
- ízlés szerint só és fehérbors
Néha a legapróbb dolgokkal szerezhetjük a legnagyobb örömet. Karácsonykor egy egyszerű gasztroajándékkal is sikert arathatunk.
Barcza Zoltán, a hévízi NaturMed Hotel Carbona séfje egy ünnepi májpástétomot mutat a Magyar Konyha olvasóinak.
Karácsonyi májpástétom csatos üvegben
Hozzávalók:
- 50 dkg hízott kacsa- vagy libamáj
- 10 dkg csirkemellhús
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 dl tejszín
- 5 dkg aprított aszalt áfonya vagy szilva
- 1 db babérlevél
- 1 evőkanál zsír (kacsa / liba / sertés)
- 0,5 dl konyak
- 1 dl gyümölcsös vörösbor
- 2 ág kakukkfű
- ízlés szerint só és fehérbors
Elkészítése:
1. Vágjuk kockára a kacsamájat.
2. Szeljük előbb 1 x 1 cm széles csíkokra a csirkehúst, majd turmixgéppel pépesítsük.
3. Pirítsuk meg zsíron az apróra vágott hagymát. Forraljuk össze a konyakkal, vörösborral, tejszínnel és a fűszerekkel.
4. Miután lehűlt, keverjük bele a pépes csirkehúst és a kockázott májat.
5. Töltsük az egészet elegáns csatos üvegekbe, amelyek dunsztolásra alkalmasak. Osszuk el a tetején az aszalt gyümölcsöt.
6. Zárjuk le az üvegeket, és dunsztoljuk a pástétomot vízgőzben 35-40 percig 70-80 fokos sütőben.
7. Hűtőben 2-3 hétig tárolható.
pástétom , kacsamáj , libamáj , csirkemellhús , vöröshagyma , tejszín , aszalt áfonya , babérlevél , kakukkfű