Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje
2020. június 6.- 1 l alaplé
- 2 db kígyóuborka
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 ek tárkonyecet
- só, bors
Levesbetét
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka meghámozva, kimagozva
- 4 db kovászos uborka
- 1-1 csokor snidling és kapor
A csontból (borjú vagy marha), hagymával és sárgarépával főzött alaplevet lehűtjük, tetejéről leszedjük a zsírt. A hideg alaplevet turmixgépbe tesszük a meghámozott, kimagozott, feldarabolt kígyóuborkával, fokhagymával, tejföllel, tárkonyecettel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Jéghidegre lehűtjük.
Tálaláskor apróra felkockázott kígyó- és kovászos uborkát, valamint finomra aprított snidlinget és kaprot teszünk bele.
kígyóuborka , tejföl , snidling , kapor , fokhagyma , tárkonyecet