Receptek

Malacorjaleves

Vidák Zoltán receptje

2020. március 3.
  • 2 kg malackaraj vagy húsos csont
  • 2 kg csirkeszárny és csirkenyak
  • 1 db zeller
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 2 db sárgarépa
  • 3 db póréhagyma
  • 3 fej vöröshagyma
  • 150 g gyömbér
  • 2 db fokhagyma
  • kevés szárított vagy friss gomba

Töltelék
Hozzávalók:

  • 2 db salottahagyma
  • 2 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 300 g sertésvelő
  • só, bors
  • étolaj

Gyúrt tészta
Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 2 db tojás
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A csontokat és a húst lemossuk, majd a csirkeszárnnyal és -nyakkal együtt sütőben pirosra sütjük. Fazékba tesszük a karajcsontot, egyszer felfőzzük, majd lehabozzuk. Hozzáadjuk a csirkeszárnyat és újra felforraljuk, majd újra habozzuk. Lassú tűzön főzzük, beletesszük a póréhagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a szárított vagy friss gombát. A zöldségeket a levesből kimert lében külön megfőzzük.

A sertésvelőt lemossuk, lehártyázzuk, ecetes vízben leforrázzuk. Kevés olajon megdinszteljük a finomra vágott salottát és újhagymát, majd hozzáadjuk a velőt és megpirítjuk.

Összekeverjük az apróra vágott fűszernövényekkel, és tölteléket készítünk belőle. A lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk, megtöltjük a töltelékkel, és kifőzzük. A levest leszűrve, főtt hússal, töltött tésztával és zöldséggel tálaljuk, frissen borsozzuk.


újhagyma , sertésvelő , salotta , gomba , gyömbér , fokhagyma , vöröshagyma , sárgarépa , zeller , csirkeszárny , malackaraj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra