Kecskeméti Krisztián és Kovács Sándor (kecskeméti Bagatell) receptje
2020. augusztus 7.SPÁRGALEVES
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg zöld spárga
- 5 dkg póréhagyma
- 5 dkg vaj
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl tejszín
- 1 ek cukor
- 1 mk citromlé
- 1 ek burgonyakeményítő
- 1 l csirkealaplé
SNIDLINGES RICOTTA
HOZZÁVALÓK:
- 10 kg ricotta
- 3 dkg vaj
- 1 ek snidling
- só
A tisztított spárgát feldaraboljuk és a karikára vágott póréhagymával együtt vajon és olívaolajon megfuttatjuk.
A sajtba belekeverjük a vágott snidlinget, az olvasztott vajat és sózzuk. Alufóliába csavarva henger alakúra formázzuk és hűtőben megszilárdítjuk.
A ricottahengerből vágunk egy vastagabb szeletet, beleállítjuk a tányérba, melléhelyezünk pár darab félretett főtt spárgafejet. Ráöntjük a levest, és nagyon vékonyra szeletelt, szilikonos sütőpapíron megsütött császárszalonnával díszítjük.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/08/05/Zoldsparga_1-770x_.jpg?token=4fc9766f2387cf255e55b8133e6c86de)
snidling , póréhagyma , vaj , olívaolaj , zöld spárga , tejszín , citromlé , burgonyakeményítő , csirkealaplé , ricotta