A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Zöldspárga-krémleves snidlinges rikottával, sült császárral

Kecskeméti Krisztián és Kovács Sándor (kecskeméti Bagatell) receptje

2020. augusztus 7.

SPÁRGALEVES
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg zöld spárga
  • 5 dkg póréhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek cukor
  • 1 mk citromlé
  • 1 ek burgonyakeményítő
  • 1 l csirkealaplé

SNIDLINGES RICOTTA
HOZZÁVALÓK:

  • 10 kg ricotta
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek snidling


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
SPÁRGALEVES ELKÉSZÍTÉSE:
A tisztított spárgát feldaraboljuk és a karikára vágott póréhagymával együtt vajon és olívaolajon megfuttatjuk.

Hozzáadjuk az alaplevet és felforraljuk.

5 percig főzzük, turmixoljuk, ízesítjük sóval, cukorral, citromlével, keményítővel krémleves sűrűségűre kötjük és tejszínnel finomítjuk.

SNIDLINGES RICOTTA ELKÉSZÍTÉSE:
A sajtba belekeverjük a vágott snidlinget, az olvasztott vajat és sózzuk. Alufóliába csavarva henger alakúra formázzuk és hűtőben megszilárdítjuk.

TÁLALÁS:
A ricottahengerből vágunk egy vastagabb szeletet, beleállítjuk a tányérba, melléhelyezünk pár darab félretett főtt spárgafejet. Ráöntjük a levest, és nagyon vékonyra szeletelt, szilikonos sütőpapíron megsütött császárszalonnával díszítjük.


snidling , póréhagyma , vaj , olívaolaj , zöld spárga , tejszín , citromlé , burgonyakeményítő , csirkealaplé , ricotta

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra