Haraszti Zsolt receptje
2022. január 30.- 1 kg kacsamell
- 100 g édesköményméz
- 5 g szecsuani bors
- 1 db mangó
- 1 db édeskömény
- 1,5 kg Natasha burgonya
- 250 g vaj
- 200 g tejszín
- 50 g turbolya
A kacsamellet megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, és hideg serpenyőben kezdve a bőrén sütjük, addig, míg aranybarna nem lesz. Húsára fordítjuk, így tesszük a 140 °C-os sütőbe, kb. 10 percre (48-50 °C-os maghőig), majd ha kész, kivesszük, és tíz percig pihentetjük.
A Natasha burgonyát felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük.
Közben a vajat is felkockázzuk, a tejszínt megmelegítjük, a megfőtt burgonyát leszűrjük és összetörjük burgonyanyomóval. Hozzákeverjük a vajat, a tejszínt, és jól összekeverjük. Tálalásig melegen tartjuk.
A salátához a mangót felszeleteljük, az édesköményt hajszálvékonyra vágjuk. Egy meleg serpenyőben az édesköménymézet karamellizáljuk, majd beletesszük a kacsamellet bőrén. Ezután kivesszük belőle, és rászórjuk a szecsuani borsot.
Tetszés szerint levendulával ízesíthetjük. A tányérra tesszük a meleg burgonyapürét, a mangót, és megszórjuk a leveleire szedett turbolyával.
kacsamell , édesköményméz , mangó , Natasha burgonya , vaj , tejszín , turbolya , szecsuani bors , édeskömény