Receptek

Édesköménymézes kacsamell, mangós édeskömény-saláta, turbolyás burgonyapüré

Haraszti Zsolt receptje

2022. január 30.
  • 1 kg kacsamell
  • 100 g édesköményméz
  • 5 g szecsuani bors
  • 1 db mangó
  • 1 db édeskömény
  • 1,5 kg Natasha burgonya
  • 250 g vaj
  • 200 g tejszín
  • 50 g turbolya
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A kacsamellet megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, és hideg serpenyőben kezdve a bőrén sütjük, addig, míg aranybarna nem lesz. Húsára fordítjuk, így tesszük a 140 °C-os sütőbe, kb. 10 percre (48-50 °C-os maghőig), majd ha kész, kivesszük, és tíz percig pihentetjük.

A Natasha burgonyát felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük.

Közben a vajat is felkockázzuk, a tejszínt megmelegítjük, a megfőtt burgonyát leszűrjük és összetörjük burgonyanyomóval. Hozzákeverjük a vajat, a tejszínt, és jól összekeverjük. Tálalásig melegen tartjuk.

A salátához a mangót felszeleteljük, az édesköményt hajszálvékonyra vágjuk. Egy meleg serpenyőben az édesköménymézet karamellizáljuk, majd beletesszük a kacsamellet bőrén. Ezután kivesszük belőle, és rászórjuk a szecsuani borsot.

Tetszés szerint levendulával ízesíthetjük. A tányérra tesszük a meleg burgonyapürét, a mangót, és megszórjuk a leveleire szedett turbolyával.



kacsamell , édesköményméz , mangó , Natasha burgonya , vaj , tejszín , turbolya , szecsuani bors , édeskömény

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra