Receptek

Pisztrángfilé céklával, quinoával és narancsredukcióval

Gyurik Gábor receptje

2020. szeptember 14.
  • 2 kg pisztrángfilé
  • 40 dkg quinoa
  • 70 dkg cékla
  • 4-5 db narancs
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 köteg újhagyma
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A halfiléket szálkátlanítjuk, sózzuk, majd serpenyőben a bőrét szép aranybarnára sütjük.

A quinoát (dél-amerikai gabonaféle) sós vízben 10-15 perc alatt puhára főzzük.

A céklát megmossuk, majd egyesével alufóliába csomagoljuk. Sütőben 160 °C-on 30 percig sütjük.
Ha megpuhult, megpucoljuk, és kockára vagy kisebb cikkekre vágjuk.

A narancsok kifacsart levét kb. a negyedére visszaforraljuk.

Tálalás előtt kevés vajat adunk hozzá.


cékla , pisztrángfilé , quinoa , narancs , vaj , olívaolaj , újhagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra