Receptek

Rakott karfiol

Fülöp Zoltán receptje

2020. április 17.

Karfiolpüré
Hozzávalók:

  • 25 dkg karfiol
  • 2,5 dl tej
  • 5 g só
  • 1 gr xantán

Pirított karfiolrózsák
Hozzávalók:

  • 10-10 dkg lila, sárga és fehér karfiol
  • 25 ml étolaj

Rizses húsgolyó
Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertéscomb
  • 10 dkg jázminrizs
  • 50 g petrezselyem
  • 50 g sertészsír
  • 10 g só
  • 2 g frissen őrölt fekete bors
  • 10 dkg finomliszt
  • 5 db tojás
  • 10 dkg panko morzsa
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Még könnyebb
Karfiolpüré elkészítése: A megtisztított karfiolt tejjel és sóval feltesszük főni. Miután megpuhult, leturmixoljuk és eközben hozzáadjuk a xantánt.

Pirított karfiolrózsák: A karfiolokat óvatosan rózsáira szedjük, majd egy kevés forró olajon aranybarnára
pirítjuk.

Rizses húsgolyó: A finomra vágott vöröshagymát a felhevített zsiradékon lepirítjuk, hozzáadjuk a rizst, majd miután fehéredésig pirult, felöntjük 1,8 dl forró vízzel. Lefedjük és 10 percig lassú tűzön főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a darált húst, a finomra vágott petrezselymet, a sót, borsot, és alaposan összekeverjük. 45 grammos golyókat formázunk és bepanírozzuk lisztben, felvert tojásban és panko morzsában. 140 °C-os olajban aranybarnára sütjük. A karfiolpürével és a pirított karfiolrózsákkal tálaljuk.


panko morzsa , finomliszt , tojás , bors , zsír , petrezselyem , jázminrizs , sertéscomb , étolaj , xantán , , tej , karfiol

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra