Receptek

Makréla and chips

Bereznay Tamás receptje

2021. február 22.
  • 4 db makréla

BUNDA
HOZZÁVALÓK:

  • 6 dkg rizsliszt
  • 6 dkg keményítő
  • 6 dkg búzaliszt
  • jeges víz

MAJONÉZ
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 mk dijoni mustár
  • 1 dl étolaj
  • 1 ek kapribogyó
  • 3 szál újhagyma
  • 4 db apró szemű csemegeuborka
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A makréla nyílt tengerek gyors úszója, jellegzetes ismertetőjele kékeszöld hátán a szabálytalan, sötét színű csíkos mintázat. Kifejezetten zsíros halfajta, ezért könnyen megromlik. Sütve, párolva, füstölve egyaránt ízletes csemege.


ELKÉSZÍTÉSE:
Először a hideg mártást készítjük el. A tojássárgáját elkeverjük a mustárral, majd botmixerrel keverve, lassan hozzácsurgatjuk az olajakat, és sűrű majonézt készítünk. Ezután a kaprit, az újhagymát és az uborkát nagyon apróra vágjuk, és a majonézhez keverjük.

A makrélát kifilézzük, és papírtörlőn a hűtőbe tesszük.


A tempurához (bunda) a háromféle szárazanyagot összekeverjük, és annyi jeges vizet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Az olajat felforrósítjuk. A halakat kivesszük a hűtőből, enyhén megsózzuk, megmártjuk a tempurában, és hirtelen kisütjük.

Hasábburgonyával és a remuláddal (majonézes mártás) tálaljuk.



makréla , rizsliszt , keményítő , liszt , tojás , dijoni mustár , olívaolaj , kapribogyó , újhagyma , csemegeuborka

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra