Bereznay Tamás receptje
2021. február 22.- 4 db makréla
- só
BUNDA
HOZZÁVALÓK:
- 6 dkg rizsliszt
- 6 dkg keményítő
- 6 dkg búzaliszt
- jeges víz
MAJONÉZ
HOZZÁVALÓK:
- 2 db tojássárgája
- 1 dl olívaolaj
- 1 mk dijoni mustár
- 1 dl étolaj
- 1 ek kapribogyó
- 3 szál újhagyma
- 4 db apró szemű csemegeuborka
ELKÉSZÍTÉSE:
Először a hideg mártást készítjük el. A tojássárgáját elkeverjük a mustárral, majd botmixerrel keverve, lassan hozzácsurgatjuk az olajakat, és sűrű majonézt készítünk. Ezután a kaprit, az újhagymát és az uborkát nagyon apróra vágjuk, és a majonézhez keverjük.
A tempurához (bunda) a háromféle szárazanyagot összekeverjük, és annyi jeges vizet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Az olajat felforrósítjuk. A halakat kivesszük a hűtőből, enyhén megsózzuk, megmártjuk a tempurában, és hirtelen kisütjük.
makréla , rizsliszt , keményítő , liszt , tojás , dijoni mustár , olívaolaj , kapribogyó , újhagyma , csemegeuborka