A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Karácsonyi gránátalmás mini tortácska

Korponai Péter receptje

2018. február 2.

PISKÓTA
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db tojás
  • 75 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 113 g liszt
  • 50 g tejszín
  • 8 g sütőpor
  • 25 g porcukor
  • 1/2 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék

TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db narancs
  • 1 db gránátalma

KRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 125 g mascarpone
  • 63 g vaj
  • 25 g porcukor

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tojásokat szétválasztjuk. Kihabosítjuk a vajat és az 50 gramm porcukrot, majd keverés közben hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejszínt. Félretesszük.

A fehérjéből és a 25 gramm porcukorból habot verünk, majd összekeverjük a vajas résszel, és belekeverjük a lisztet és a sütőport.

Muffinsütő formába kis papírkapszlikat teszünk, majd habzsák segítségével feltöltjük háromnegyed részig. 180 °C-on 15 percig sütjük. Ha kihűlt, kávéskanál segítségével kikaparjuk a közepét.

A narancsot megpucoljuk és apró darabokra szeleteljük. A gránátalmát félbevágjuk és kanállal kiütögetjük belőle a magokat, összekeverjük a naranccsal, majd beletöltjük a kikapart tortácskákba.

Kihabosítjuk a vajat a porcukorral, és hozzákeverjük a mascarponét. Habzsákba töltjük, és rányomjuk csillagcső segítségével a tortácska tetejére, majd díszítjük gránátalmamagokkal, cukorgyöngyökkel.




gránátalma , tojás , vaj , porcukor , liszt , tejszín , sütőpor , mézeskalács-fűszerkeverék , narancs , mascarpone

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra