A ringlókat megtisztítjuk. Egyet cikkekre vágva félrerakunk levesbetétnek. A többit összevágjuk. A paprikákat megmossuk, majd 20 perc alatt 180 °C-os sütőben megsütjük, ezután félórára egy fóliával lefedett edénybe helyezzük (így könnyebben eltávolítható a héja, és karakteresebb lesz az íze).
Egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymákat, majd hozzáadjuk a szilvát és a paprikát, a kicsepegett levével együtt. Felöntjük a húslevessel, felforraljuk, leturmixoljuk, sóval, borssal, citrommal ízesítjük. Finom szűrőn átszűrjük, és hűtőbe tesszük. Kiveszünk egy deciliternyit a levesből.
Az agar agarral ismét felforraljuk, lemixeljük, lehűtjük. Ha megszilárdult, egy evőkanálnyi levessel újra mixeljük, így krémet kapunk belőle (ezzel díszíthetjük a tányért). A Szent Jakab kagylót mindkét oldalán erősen megpirítjuk. A képen látható módon tálaljuk.