Receptek

Partifalat büféasztalokhoz

Száraz Zsuzsanna receptje

2024. december 29.

 (10-15 tekercshez):

1 kicsi, hosszúkás sütőtök

6-8 szelet fekete-­erdei sonka

1 narancs leve

1 kk méz

1 kk balzsamecet

2 ek olaj (lehet tökmag- vagy olívaolaj is)

frissen őrölt fekete bors

néhány szál rozmaring

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A narancs levét elkever­jük a mézzel, az ­olajjal és a balzsamecettel. 

A tökből zöldséghámozóval vékony szalagokat vágunk, és néhány percre a narancsos marinádba tesszük.

A sonkaszeleteket hosszában félbevágjuk, a sonka- és a sütőtökcsíkokat egymásra rétegezzük (3-4 rétegben), és feltekerjük. A csigákat megtűzzük (fogpiszkálóval vagy romaringszárral), és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Tálalás előtt fekete borsot és friss rozmaringot szórunk rá.

További receptek

Kapcsolódó cikkek