Cikkek

Támogatott tartalom

2021. december 6.

PR , Kis Tirol Café

Büszkén jelenthetjük be, hogy több mint 16 év után megnyitotta kapuit a Kis Tirol Café, melyet közvetlenül az étterem mellett találtok. Széles kínálatunkban az omlett és a ham and eggs éppúgy megtalálhatók, mint a pezsgős reggeli, a könnyű és egészséges ételek, valamint bajor specialitások, természetesen minden „tirolosan” tálalva. Mindehhez pedig melegen tálalt pékáruinkat kínáljuk.

…csak egy csésze kávé
Foglaljatok helyet a kávézóban vagy a teraszon, és kapcsolódjatok ki egy csésze finom, frissen őrölt kávé mellett. Italainkat a Julius Meinl Espresso Crema kávéból készítjük, mely egy közepes pörkölésű prémium arabica és robusta válogatás. Ez a kávéfajta intenzív aromával rendelkezik, és gazdag, tartós, sötétbarna habja van. Süteményeink és kekszeink választéka naponta változik, mivel mindig frissen készülnek.

To Go!

Kávédat elvitelre is tudod kérni. 100% újrahasznosított pohárban adjuk át rendelésed, ezzel óva környezetünk értékeit.


ALMÁS KOSÁRKA

Linzer
HOZZÁVALÓK:

- 200 g liszt
- 75 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 db citrom héja
- 125 g vaj
- 5 g vaníliás cukor
- 1 mk sütőpor
- csipet só

Almatöltelék
HOZZÁVALÓK:

- 2 db nagyobb alma
- 15 g kristálycukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 db citrom leve

ELKÉSZÍTÉSE:

A tésztához az alapanyagokat összekeverjük, az egészet összegyúrjuk és kinyújtjuk 1 cm vastagra és kosárka formába töltjük. 175 °C-os sütőben 15-20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
Amíg sül a tészta, elkészítjük az almatölteléket. Az almákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
Egy edénybe feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a citrom levét. Addig pároljuk, amíg a leve elfő. Ha mindkettő kihűlt, az almát a kosárkákba töltjük, mandulaszeletekkel és porcukorral tálaljuk.


FAHÉJAS LINZER

Tészta
HOZZÁVALÓK:
- 400 g liszt
- 150 g porcukor
- 2 db tojássárgája
- 1 db narancs héja
- 1 tk őrölt fahéj
- 250 g vaj
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 10 g vaníliás cukor

Íróka a díszítéshez
HOZZÁVALÓK:

- 1 db tojásfehérje
- 200 g porcukor
- 2-3 csepp citromlé
- 1 ek étkezési keményítő

ELKÉSZÍTÉSE:

A tészta anyagait összegyúrjuk, majd 0,5 cm vastagra nyújtjuk és tetszőleges kiszúróval kiszúrjuk. Sütőpapírral borított tepsin sütjük 175 °C-on 12 percig. Amíg kihűl, elkészítjük az írókát, a hozzávalókat kézi mixerrel jó alaposan elkeverjük. Habzsákba töltjük és tetszőleges mintázatot rajzolunk vele.
A végén színes cukorkával vagy darált dióval díszíthetjük. Ez a linzer szerintünk finomabb mint a mézeskalács.



(x)

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra