Hírek

Kitzinger Szonja

2024. február 9.

Aki ünnepli ezt a napot és még nem tudja, hol kápráztassa el szerelmét, azok számára mutatunk pár lehetőséget.


Noszvajon, a Nomád Hotelben már alig várják a Bálint-napot, így azt február 10-én ünneplik. Szombaton 16:00 órától összemelegedő programmal várják a szerelmeseket, amelynek során fánkot, forralt bort és forró teát kínálnak, sőt nyereménysorsolás is lesz. Ezt követik este a határtalan gasztrokalandok, ami annyit tesz, hogy minden fogást más-más nemzet konyhája határoz meg. Íme a menüajánlat.


1. Erdély/Amuse bouche, Aludttej, puliszka, hársméz, kacsatepertő


2. Skandinávia/Hideg előétel, Lazac gravlax, cékla, gyömbér, citrus


3. Olaszország/Meleg előétel, Ravioli, sáfrány, ricotta


4. India/Főétel, Marinált báránygerinc, gránátalma, füge, zeller vagy Csirkemell, gránátalma, füge, zeller


5. Franciaország/Desszert, Éclair fánk, eper, étcsokoládé


+ AJÁNDÉK WELCOME PEZSGŐ


A vacsora előtt sem kell unatkozni, a falu remek programot kínál ezen a napon a De La Motte kastélyban. A egynapos esküvőt és a gyűrűkovácsolást e sorok szerzője is próbálta és szívből ajánlja.




Auguszt Ibolya nem egyetlen napra korlátozza a Fény utcai Auguszt kínálatát, már most is kaphatók az ünnepre dedikált finomságok. Hogy mik? Azt mondja el ő: "Süteményeinkbe Valentin-napra beköltözik a málna, az eper, a francia Opera-szelet, ami alapesetben kávékrémmel készül, ilyenkor málnás töltelékkel kapható. Helyet kér az édességekben afrodiziákumként a mák, a fahéj, a kardamom, a rózsabors. De csábítunk mindennel, ami piros színű, például a gránátalmával, mely a benne lévő magok miatt a termékenység szimbóluma. Süteményben viszont csak dekorációként alkalmazható, krémként elveszti vérpezsdítő színét. Szívesen használjuk ilyenkor a rózsavizet, ami Keleten nemzeti kincs. Szimplán tejbe csepegtetve is ízletes, de sütibe keverve pisztáciával az igazi, mi rózsavizes-málnás financier-be is kínáljuk."




A Matild Palotában, a Spago éttermében február 14-én minden a szerelmesek körül forog, Szántó István executive séf 6 fogásos menüvel készül. Elmondása szerint az előételek között olyan extravagáns fogások szerepelnek majd, mint a sültpaprika-salsa ropogós tölcsérben, a homár carpaccio, a sült kacsamáj vagy a pácolt, pirított fürj buggyantott tojással. Főételként borjúszűz kerül a tányérokra ropogós brízzel, bresaolával, krémes feketegyökérrel és erdei gombákkal karöltve. A desszert pedig fokozza az élvezeteket, hiszen fekete szeder szorbé és passiógyümölcs - joghurt desszert is a tányérokra kerül cassia fahéj granolával egy különleges “törékeny szívben”. 




A Kempinski Hotel nem teljes menüt javasol, az ötcsillagos szálloda gasztroszínpadain különböző meglepetésekkel készülnek a szerelmeseknek. A Blue Fox The Bárban a Her and His koktélok rendelése mellé egy desszert is érkezik. A Nobuban a vacsora végén érkező desszert a ház meglepetése. A The Living Roomban szív alakú torta rendelhető ezen a napon. A spa ugyanitt Valentin-napi szépségkezeléssel készül, míg az itt található Arioso üzletben a vörös rózsák minden mennyiségben beszerezhetők. Aki pedig ennyi kényeztetés után ledőlne megpihenni, egy romantikus csomagajánlat keretén belül teheti ezt meg.







Kapcsolódó cikkek