Hírek

Kitzinger Szonja

2024. március 8.

Nőnapon dobta ki a hírt a Gourmet Fesztivál szervezőgárdája, hogy a Női energiák mozgatják az idei MBH Gourmet fesztivált május 24-26. között ia Millenárison. A Gourmet minden évben egy központi témát tűz a zászlajára: ezúttal a női energiák uralják majd a kínálatot.


Ennek népszerűsítéséhez három nagykövet társul a rendezvényhez, mindamellett tucatnyi női szakember mutatkozik majd be a fesztivál ideje alatt a Millenárison. Az MBH Bank Gourmet Fesztivál idei nagykövete Fekete Zsóka, aki mangalicákat tenyészt saját farmján, melynek fő profilja a kézműves termékgyártás. Kisüzemében készült magas minőségű prémiumtermékei határainkon túl is rendkívül népszerűek. Piacozó nagymamának besegítő kislányból lett maga is állattenyésztő, munkáját, mangalica termékeit számos hazai és nemzetközi elismerés dicséri.




Szintén a Gourmet nagykövete Ormós Gabriella, aki a kommunikációs szakmát adta fel, hogy a kovász bűvöletében éljen, és legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. És a nagykövetek sorát erősíti Ötvös Zsuzsanna is, aki klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztrobloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje.


Május 24-26. között ismét a Millenáris lesz a hazai gasztronómia epicentruma. S miután a zárónap a gyereknapra esik, a szervezők idén a családoknak szentelik a vasárnapot. A Gourmet számos aktivitással is készül a fiatalabbak számára, a családjaikkal együtt érkező gyerekek és a 18 év alatti fiatalok ingyen látogathatják az MBH Bank Gourmet Fesztivált. Az idei rendezvényre a jegyértékesítés - a női energiák jegyében - március 8-án, nőnapon indul.