Magyar Konyha
2025. március 10.Farkas Fruzsina , Szabi a pék , Tóth Szilárd , Gourmet Fesztivál , Szabadfi Szabolcs
A gasztronómia legújabb trendjeit, innovatív ízeket és felejthetetlen élményeket ígér idén is a Gourmet Fesztivál, amely május 22. és 25. között lesz a Millenáris parkban.
A rendezvénynek – ahogy már megszokhattuk – ebben az évben is lesz egy kiemelt témája és három nagykövete.
A téma 2025-ben a kedvencek: „elhozzuk a kedvenc éttermeid, séfjeid, borászataid és ételeid a Millenárisba, ahol egy hosszú hétvége erejéig mindenki összegyűlik” – írják a Facebookon szervezők.
Az idei fesztivál nagykövete lesz a Magyar Konyhában állandó rovattal jelentkező Szabi a pék, azaz Szabadfi Szabolcs, aki a hazai kézműves pékszakmát képviseli majd a rendezvényen.
Ugyancsak nagykövet lesz Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos SALT séfje, a kortárs gasztronómia meghatározó alakja, akit 2023-ban – egyedüli magyarként – választottak a világ legjobb 100 séfje közé a The Best Chef Awards díjátadón.
Lapunk – jelenleg az újságárusoknál kapható – márciusi számában pedig épp az idei Gourmet Fesztivál harmadik nagykövete, Farkas Fruzsina, a The Green Sommelier alapítója mesélt az alternatív, alkoholmentes erjesztett italokról.