Hírek

Magyar Konyha

2025. június 30.

Stílusos Vidéki Éttermiség , Sakura Díj

Átadták a Sakura-díjat, amelyet a Stílusos Vidéki Éttermiség és a Toyota Sakura hozott létre. A közösségépítési céllal létrejött díjat média kategóriában idén a Magyar Konyha kapta.

Nagykörűt mindenki a cseresznye jut az eszébe. Valóban, az alföldi kisvárosban nemrég volt a Cseresznyefesztivál, de most egy izgalmas esemény csalta oda az újságírókat és a gasztronómia szerelmeseit.

Idén Nagykörűben adták át a Sakura-díjat, amelyet 2024-ben a Stílusos Vidéki Éttermiség és a Toyota Sakura hozott létre. Az eseményre az ártérben, a Lombkorona sétány végén, ártéri fák környezetében került sor.

A díj nem csak egy elismerés. Közösségépítési céllal jött létre, termelők, gazdák, vendéglátók, séfek és a gasztronómia más szereplőinek együttműködéséről szól. Ennek bizonyítéka és jelképes eleme volt, hogy 6 db cseresznyefa elültetése.

A helyszínt és a szakszerű ültetést Nagykörű önkormányzata részéről, Marsi Szilvia, Nagykörű polgármester asszony, illetve Baráth József, alpolgármester úr biztosították.



Ruprecht László, a SVÉT elnöke


Az ültetésen részt vettek:

Az eseményen a Japán Nagykövetség, a Herman Otto Intézet, a Magyar Agrárminisztérium és a francia Planete Terroirs és a Kislépték Egyesület is részt vett.

Sakura díjjal minden évben több termelőt, éttermet, szervezetet is díjaznak.

Idén először adtak át média díjat, melyet szerkesztőségünk, a Magyar Konyha Magazin kapott meg.

A rendezvény idei évi díjazottjai, akik csatlakoztak a tavalyi év kitüntetettjeihez:


Éttermek:


  1. Mirage Étterem Hajdúszoboszló (1 virág)
  2. Villa Borka, Abádszalók (1 virág)
  3. Sobri Halászcsárda, Baja (1 virág)
  4. Frankó Tanya és Haluska ház (1 virág) Békéscsaba
  5. Barka Étterem- Tállya (1 virág)
  6. Páskom 1802 (2 virág)
  7. Iszkor, Mályinka (3 virág)
  8. Lokalista, Nagykanizsa (3 virág)
  9. Pajta, Őriszentpéter (3 virág)


Gazdaságok:


  • Valaha Tanya
  • Maszlik Családi Gazdaság
  • Marika és Jani bá'
  • Horhos Völgyi Birtok
  • Csupaszív Fürjészet
  • Haldasajt
  • Ezercsepp Méhészet


Pékség kategória:


  • Szabi a Pék, Szentendre (3 virág)


Sajtkészítők kategória:


  • Alpokalja sajt
  • Pipitér sajtműhely
  • Hegyesi éléstár
  • Bükki sajt
  • A Mangalicatenyésztők és termék gyártók kategóriában:
  • Istvándi és Társai Kft
  • Kocsis Tanya
  • HB Mangalica


Média kategória:


  • Magyar Konyha Magazin


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra