Magyar Konyha
2012. február 29.A Szentendrei-szigeten lévő Rosinante Szálloda a Duna-Ipoly Nemzeti Parkba, gyönyörű ősfás természeti környezetbe invitálta a gasztronómia szerelmeseit, hogy nyolc vidéki étterem ételkülönlegességeit megkóstolhassák.
A házigazda Rosinante, egy nagyon izgalmas kísérletképpen egyetlen délutánra összehozta az amúgy egymástól több száz kilométerre lévő vendéglátóhelyeket.
A szívből jövő vidéki vendéglátás jegyében ezeknek a éttermeknek a séfjei főztek a mintegy 550 felnőttnek és 50 gyermeknek. A legkisebbeket ugyan várta a benti játszóház, de a február végi tavaszban inkább a kertben játszottak.
A felnőtteknek a "Séfporondon" a szakácsok 20 perces bemutatófőzéseket tartottak. Ez nagyon népszerű volt, a bemutatók után rengeteg kérdést kaptak a séfek az alapanyagokkal, a technológiákkal és tálalással kapcsolatban. Az ételeket meg is lehetett kóstolni.
Az egyetlen reggeliző vendéglátóhelyként jelen volt a Sarki Fűszeres is, amely hazai termelők finomságait mutatta be: sajtokat, felvágottakat, sonkákat.
Az encsi Anyukám Mondta mobilkemencét hozott, pizzát és porchettát (olasz malacsült) sütöttek. A perbáli Walter Vendéglő, csokoládéfánkot és kakukkfüves kacsamellet készített, a villányi Mandula, csokitrüffelt szőlőmag őrleménnyel és rántott libarilettet, a noszvaji Nomád Hotel, vörösboros ököruszály levest és töksütit, a mádi Gusteau Kulinaris Élményműhely grillezett kecskekolbászt, míg a veszprémi Chianti kacsamájas disznósajtot kínált.
A házigazda Rosinante séfje, Gál Zsolt házi füstöléssel érlelt angol hátszínt kínált szarvasgomba zselével, fahéjas-almás trüffel tortát és angol hátszínt.
A szervezők nagyon szeretnének ezzel a kezdeményezéssel hagyományt teremteni.