Az olasz családi vállalkozásból nemzetközi kávépiaci szereplővé vált ManueL márka idén ünnepli 45. születésnapját. Az észak-olaszországi De Giusti család második generációja felel azért, hogy a Conegliano-beli manufaktúrából prémium minőségű kávék kerüljenek forgalomba világszerte. A vállalat négy kontinensről szerzi be a minősített zöldkávét, főleg arabicákat, de a keverékek kiegyensúlyozottsága miatt kiváló robustákat is vásárolnak.
A jelenlegi vezetők, vagyis az egykori gyermekek szinte a pörkölőüzemben nőttek fel, így mindent tudnak a kávé világáról. A legmodernebb eszközökkel felszerelt üzemből látják el partnereiket több mint ötven országba. Nemcsak a technológia, hanem a termékválaszték is fejlődött és bővült az elmúlt évtizedben. ![]()
A fejlesztések mellett hangsúlyt helyeznek a szakmai képzésekre is. Idén nyitották meg Conegliano történelmi belvárosának egyik villájában a Sapere Coffee Academy oktatóközpontot. Ennek irányítását egy világszerte elismert kávés szakemberre, Andrea Sguazzinra bízták.
A ManueL Magyarországon is otthon van
Magyarországon több mint tizenhat éve van jelen a márka, a szintén családi vállalkozásban működő M. Kávé Import Kft forgalmazásában. A barátinak is nevezhető munkakapcsolatnak köszönhetően a ManueL-újdonságok – legyen szó specialty kávéról vagy proseccóról - szinte azonnal megjelennek a hazai piacon is.
A ManueL Caffé Hungary jelenleg több mint 200 hazai horeca-partnert szolgál ki. Budapesti központjában delikát üzlet is működik az iroda és a raktár mellett, ahol espresso-illat mellett válogathatunk a polcokról. Az apró, de annál olaszosabb ManueL Caffé&Delicate-ben nemcsak kávé, hanem a teljes szortiment megtalálható. Nézzük sorjában, hogy mi minden.
KÁVÉ
Nemcsak a vendéglátóhelyek, hanem a vásárlók, vagyis az otthoni kávéfogyasztók számára is imponáló kínálat van:
többféle szemes és őrölt kávé közül választhatnak,
akár elegáns, korszerű, újrahasznosítható fémhengeres csomagolásban is.
Klasszikus olasz blendek, single origin kávék, bio kávék és minősített specialty kávék egyaránt vannak a polcokon. Sőt, igencsak kedvelt a Nespresso-kompatibilis, lebomló anyagú kapszulás kávéválaszték is.
FORRÓ CSOKOLÁDÉ
A téli szezon népszerű terméke a forró csoki, s a ManueL ebben is izgalmas választékot képvisel. Hatféle ízben szerepel a polcokon és a webshop kínálatában, kilós és tasakos kiszerelésben egyaránt. ![]()
TEA
Szintén kedvelt téli ital az egyedülállóan széles választékban kapható ManueL tea, ami szálas és filteres formában elérhető. Olaszország két legjobb teamanufaktúrájában, Bolzanóban és Firenzében készülnek a ManueL saját csomagolású, különleges teái. Hamarosan érkező újdonság a prémium, piramisfilteres szálas tea.![]()
PROSECCO
A prosecco az elmúlt évtizedben világszerte népszerű lett. Mivel a család prosecco-szőlőbirtokkal rendelkezik Coneglianóban, úgy döntöttek, érdemes az addig másoknak értékesített szőlőt saját maguk számára feldolgoztatni, és a folyamatosan bővülő termékválaszték részévé tenni. Így született meg a De Giusti Prosecco, amit
dry, extra dry, és brut változatban is készítenek,
de frizzante, és grand cuvée is van a kínálatban. ![]()
Újdonság a decembertől már hazánkban is elérhető rozé extra dry prosecco, ami különleges és tökéletes választás akár egy könnyebb halleves mellé karácsonykor is.
PANETTONE
Az italok mellett a termékpaletta része lett az olaszok egyik kedvenc karácsonyi édessége, a panettone. Az eredetileg asztalt gyümölcsökkel, búzalisztből készített vajas kelt tésztának manapság számtalan verziója létezik, a ManueL pedig ebben is a tökéletességet célozta meg. ![]()
Több mint egy évtizede az egyik legjobb Verona melletti manufaktúrában, a Scarpatónál készíttetik az egyedi, minőségi, adalékmentes finomságot, a Manuel kávékrémmel és csokoládédarabokkal töltött ghiottolót.
KARÁCSONYI EXTRA TIPP – ÉDES, HABZÓ NARANCSBOR MUSKOTÁLYSZŐLŐBŐL
Nemcsak ajándékként, hanem az ünnepi menü zárásaként is bátran ajánljuk desszertnek a panettonét, méghozzá a De Giusti ünnepi újdonságával, az édes, habzó narancsborával. Nálunk hagyományosan az aszú vagy késői szüret kerül desszertborként a poharakban, az olaszoknál pedig az újrafelfedezett, ősi eljárással készülő narancsbor. A technológia lényege, hogy
fehérboros szőlőt dolgoznak fel, a magokat és a szőlő héját is érintkezésben tartják az erjedő musttal, amely így narancsos színezetet kap.
A ManueL az idei karácsonyi szezonra muskotályszőlőből készített alacsony alkoholtartalmú, édes és habzó narancsbort. A DOCG jelölésű Fior d’Arancio Colli Euganei szó szerint új színt hoz a választékba, és itthon is kiváló alternatíva lehet a bejgli és a tokaji mellé akár karácsonyi uzsonnára is! Ajándéknak pedig szintén tökéletes páros, hiszen nemcsak ízeik, hanem csomagolásuk is figyelemre méltó. ![]()
Ha már ajándék, a delikát üzletben gyönyörű, formatervezett csészéket és teáskészletet is vásárolhatnak a betérők. Jobbnál jobb csomagokat állíthatunk össze szeretteinknek vagy akár saját magunknak, és igaz, hogy most csak elvitelesen tudunk kávézni, de azt is érdemes kipróbálni. Aki viszont online vásárolna, a ManueL webshopjában megteheti a www.manuel.hu oldalon.
(X)