Események

19. Országos Étterem Hét

2020. október 9. - 2020. október 18. országszerte, 130 étterem

Limitált helyekkel indul a 19. Országos Étterem Hét.

Szeptember 23-tól lehet asztalt foglalni a DiningCity Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe. Az október 9–18. között zajló tíz napos rendezvényen a szervezők és az éttermek is a vendégek legnagyobb biztonságára törekszenek. Országszerte mintegy 130 étterem állított össze válogatott alapanyagokra épülő, gondosan megkomponált 3 fogásos menüsorokat. Asztalfoglalás a www.etteremhet.hu weboldalon lehetséges, a foglalható helyek száma limitált.

A tavaszi kényszerű bezárások után különösen nagy gonddal összeállított, igényes menüsorokkal készülnek az őszi Étterem Hétre a résztvevő éttermek. A fogások között szarvas carpaccio, füstölt kacsamáj, uruguay-i rib-eye steak, mákkéregben sült lazac, birka- és bivalygulyás, homár barigoule, langusztincappuccino, vajhal steak, az alapanyagok között vaddisznószűz, borjúgerinc, galambhús és Angus hátszín is szerepel. A válogatott étkeket kifejezetten előnyös áron kóstolhatják meg az előzőleg online asztalt foglaló vendégek: a 3 fogás ára a választott kategóriától függően 3.900, 4.900 vagy 5.900 forint.


„A vidéki gasztronómiának azért nagy lehetőség az Országos Étterem Hét, mert új vendégkör célozható meg és ezáltal mindig frissíteni lehet a meglévő bázist.” – mondta el Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa. – Éttermünk kapcsán azt tapasztaltuk, hogy az elmúlt években egyre több fiatal foglalt asztalt az Étterem Hétre, még a 18–25 éves korosztályból is, akik aztán később törzsvendégeinkké is válhatnak.”

Bár a korábbi évek vendégei már megszokhatták, hogy az Étterem Hét eddig sem volt tömegrendezvénynek tekinthető, az október 9 – 18. között zajló eseményen mind az éttermek, mind a szervezők kiemelt szempontja lesz a vendégek biztonsága. A foglalási lehetőségek kialakításakor például figyelembe veszik az adott étterem nagyságát és ehhez igazítják a fogadható vendégek maximális számát.

A rendezvény népszerűségét nemcsak az évről-évre bővülő vendégkör mutatja jól, hanem a résztvevő éttermek egyre tágabb köre és az is, hogy a korábbi résztvevők szívesen mutatkoznak be új oldalukról, új helyszínekkel.


„A DiningCity lelkes rajongói egy éve már a kegyeikbe fogadták a Liszt étterem kínálatát. – mondta el Jóvér Ferenc, az Aria Hotel Budapest és a HighNoteSkyBar séfje. – Most a tavalyi kreatív csapattal elhatároztuk, hogy Budapest egyik kedvenc koktélbárjában, a HighNoteSkyBarban lepjük meg új és visszatérő vendégeinket, méghozzá vadonatúj ebéd- és vacsorakoncepcióval. Idén a fogások megálmodása során elrugaszkodunk a korábbi monarchia-hangulattól, és a világ konyháinak legizgalmasabb fortélyait gyúrjuk egységes koncepcióba. A kínálatban olyan ínyencfalatok kapnak helyet, mint a közel-keleti ihletésű kacsamelldukkah. Az igazi inspirációt mégis a SkyBar naplementés panorámája adja: végre itt az idő, hogy egy egyedi, többfogásos gasztronómiai élmény tegye teljessé a páratlanul romantikus látványorgiát, és ezzel végre teljesítsük vendégeink egyik régi vágyát.”

Azoknak, akik szívesen megismerkednének egy-egy új, számukra még ismeretlen étteremmel a barátságos árú menüsorok révén, érdemes résen lenniük: az előzetes asztalfoglalásra mától van lehetőség a www.etteremhet.hu oldalon.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra