Főzőiskola

Magyar Konyha

2022. november 17.

Ha edénykészlet vásárlás előtt állunk, a döntést érdemes átgondolni, a vásárlás ugyanis sok évre szóló beruházás.


Hogyan válasszunk főzőedénykészletet?Figyelni kell rá, hogy a készlet alkalmas legyen a főzésre és olyan típusú edényekből álljon, amelyeket gyakran használunk. Az is fontos, hogy a főzőedények könnyen tisztíthatók és energiatakarékosak legyenek.


Mire figyeljünk edénykészlet vásárlása előtt? Vegyük figyelembe, hogy milyen típusú a tűzhelyünk. Indukciós főzőlap, kerámia, gázrózsás? Az új edényeknek teljes mértékben kompatibilisnek kell lenniük a konyhában található főzőlappal! A választáskor a szimbólumok segítenek. 

Praktikus, ha a az edényeinket sütőben is tudjuk használni. Ehhez figyelembe kell venni az edénykészlet anyagát, hiszen ellen kell állnia a magas hőmérsékletnek. Minden gyártó megadja, hogy milyen maximális hőmérsékleten lehet használni az edényeket és a fedőket.

A leggyakrabban elhangzó kifogás edénykészlet vásárlása előtt, hogy nincs már hely a konyhában. A megoldás: az egymásba helyezhető edények. 


Az edények kiválasztásakor arra is érdemes figyelni, hogyan szeretnénk-e őket a mosogatógépbe betenni. Ha igen, az edényeken vagy a csomagoláson keressük a “mosogatógépben mosható" jelzést.

Mi az az intelligens edény? Már ilyen is van?


Igen, velük akár energiát is megtakaríthatunk, és sokkal kevesebb áramra van szükség a főzéshez. A minőségi indukciós edényekkel mindez lehetséges. Ilyen a tíz év garanciával rendelkező Tefal Ingenio intelligens edénykészlet, ami leegyszerűsíti a főzést és az életet. A tapadásmentes bevonattal ellátott intelligens edények és serpenyők alkalmasak kerámialapos és indukciós főzőlapon történő használatra. Mivel levehető fogantyúval rendelkeznek, a sütőben is készíthetünk velük ízletes ételeket. Ráadásul a Tefal Ingenio intelligens főzőedénykészlet egymásra helyezhető, tehát helytakarékos.


Hogyan kell tisztítani a Tefal Ingenio intelligens főzőedényt?


Használat után vegyük le a fogantyút, és tegyük az edényeket vagy serpenyőket a mosogatógépbe. (X)


Fotó: Tefal, Címlapi kép: Riaan Marais képe a Pixabay -en.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra