Hírek

MKO, kép. B.K.

2021. november 22.

covid , veszprém , suppa

Mindössze 19 forintba kerül az az immunerősítő leves, amelyet Veszprém egyik leves-bárjában vásárolhatnak meg az egészségügyi dolgozók. Azok iránt az ápolók, mentősök, orvosok iránt szeretnék kifejezni hálájukat a vendéglátósok, akik a Covid-19 járvány negyedik hulláma idején is helytállnak.

"Ebben a vírusokkal teli időszakban különösen

fontos az egészséges táplálkozás, különösen a forró leves fogyasztása.

De valahogy a rohanó hétköznapokban megfeledkezünk erről. Ezért is gondoltuk, hogy kampányt indítunk annak érdekében, hogy a leves visszakerüljön méltó helyére étkezésünkben" – mondta Varga László, a Suppa leves bár tulajdonosa.

A húslevesek pozitív élettani hatását a belefőzött zöldségek mellett az adja, hogy a csontokból, csontvelőből is számos tápanyag (zselatin, kollagén, hyaluronsav, ízület- és porcvédő gluküzamin-szulfát és kondroitin-szulfát), valamint ásványi anyag (kalcium, magnézium, foszfor, kálium) kioldódik. Ez az oka annak, hogy hús és csontleveseknek különösen jótékony hatásuk van az ízületekre a gyomorra és a  bélrendszerre.

A 19 forintos „gyógylevest" december 15-ig árusítják azoknak, akik valamilyen módon igazolni tudják (belépőkártya, névjegy, stb.), hogy valamelyik egészségügyi intézményben dolgoznak. A finomságok bevétele jótékony célt szolgál majd. A veszprémi kórház gyermekosztályára vásárolnak játékokat a levesek árából.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra