Hírek

Magyar Konyha

2024. szeptember 17.

magyar ízek vására , vajdahunyadvár , programajánló , budapest

Slambuc, lepcsánka, magyargéci töltött laska és abonyi bográcsgulyás: hétvégén rendezik a Vajdahunyad várában és környékén a VII. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítást és Vásárt, ahol ezek is megkóstolhatók lesznek.

Budapesten, a Vajdahunyad várában és környékén rendezik meg a VII. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítást és Vásárt, szeptember 20-21-én. A rendezvény látogatói ízelítőt kaphatnak és vásárolhatnak a közfoglalkoztatás keretében megtermelt zöldségekből, gyümölcsökből előállított befőttekből, szörpökből, savanyúságokból, gyümölcslevekből. Lesznek a tejfeldolgozás során készült tejtermékek és füstölt áruk is, valamint olyan különlegességek, mint a kézműves levendulaolaj és -víz, a tökmagkrém, homoktövis tartalmú készítmények, mézeskalácsból készült termékek, stb.

A Vidéki Hagyományok és Ízek Vásárán kóstolhatók lesznek hagyományos népi ízek és a tájjellegű ételek. Többek között slambuc, lepcsánka, magyargéci töltött laska és abonyi bográcsgulyás.

A vásár a kisgyermekes családok részére is számos kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A gyermekek kutyás bemutató keretében ismerhetik meg a rendőrség munkáját, kipróbálhatják, hogy milyen egy igazi tűzoltóautóban ülni, a kézműves foglalkozásokon pedig nemezelhetnek, kosarat fonhatnak, mézeskalácsot díszíthetnek. A zenés és táncműsorok mellett pénteken este Korda György és Balázs Klári koncertje, szombaton a Készenléti Rendőrség Zenekara szórakoztatja a látogatókat.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra