Hírek

MKO

2021. június 25.

A Magyar Angus Ünnepével szeretné emlékezetessé tenni az újranyitást vendégei számára az Andrássy úti Hoppá! Bistro.

Az Angus skót eredetű húsmarha, amely mára a világ egyik legismertebb fajtájává vált, egyedi, magas márványozottságú, kiváló minőségű húsának köszönhetően. Magyarországon mindössze négy gazdaság rendelkezik az Igazolt Magyar Angus Hús védjeggyel, köztük a Hortobágy Angus, amelynek kiemelkedő minőségű állatállománya a Hortobágyi Nemzeti Park területén,

a városoktól és forgalmas utaktól távol nevelkedik.

A gazdaságban tartott marhák 22-24 hónapos koruk előtt nem kerülnek vágóhídra – a korral együtt pedig a húsuk is érettebb, zamatosabb, márványozottabb lesz.  

A Hortobágy Angus különleges steakjei Budapesten egyedül a Hoppá! Bistro étlapján, prémium Angus húspogácsáik pedig a Bamba Marha lánc burgerezőiben találhatóak meg. „A steak húsokat nedvesen 21-42 napig érlelve, amerikai bontás szerint használjuk fel különböző fogásainkhoz.” – árulja el Jancsa Jani.

A Hoppá! Bistro csütörtökön mutatta be a Hortobágy Angus-ból készülő fogásait, például Rib Eye steaket konfitált burgonyával és füstölt hagymával, illetve bélszín steaket édesburgonyával és cseresznyével. Terítékre került a Hortobágy Angus „limited” érlelt hamburger pogácsából készült üdvözlőfalat-burger is – ebből az étteremben elérhető a 280 grammos húspogácsával szerelt verzió is, Hoppá Gourmet Burger néven.

„Az elmúlt egy év rengeteg nehézséget és kihívást tartogatott a vendéglátók számára. A Hoppá! Bistro csapata is rengeteget tudna erről mesélni, de a Magyar Angus Ünnepével inkább azt szeretnénk hangsúlyozni: a kiemelkedő minőségű fogásokkal, a kifogástalan kiszolgálással vissza lehet csalni a vendégeket az éttermekbe” – vallja Jancsa.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra