A budapesti Rumour by Rácz Jenő nyerte a Dining Guide Év étterme díjat a hétfő este Budapesten megtartott díjátadón.
A séf első magyarországi étterme, a hazai éttermi kínálatban újszerűnek számító "chef's table" koncepcióval várja vendégeit. A TOP 10+2-es listára a tatai Platán Gourmet étterem, az Essencia Restaurant, a Salt Budapest, a Pasztell, a Borkonyha, a Babel Budapest, az Arany Kaviár, a Costes Restaurant, az esztergomi 42 Restaurant & Bar, a Costes Downtown, valamint a Laurel Budapest kerültek még fel.
A Best of the Best minősítés létrehozásával azoknak az egységeknek a példaértékű munkáját ismerték el, amelyek minimum három évben a kategóriájuk legjobb helyezését érték el az Étteremkalauz előző kiadásaiban. A díj első birtokosai az elmúlt három évben az Év étterme díját elnyerő Stand Restaurant, valamint az elmúlt négy esztendőben az Év cukrászdája díjat kiérdemlő, váci Mihályi Patisserie.
Az idén bevezetett Év cocktail bárja kategória első díját a Black Swan Budapest, a Fenntarthatósági díjat az őriszentpéteri Pajta nyerte el. Az Év cukrász teljesítményéért Menyhárt Attila (Four Seasons) vehetett át díjat, az Év cukrászdája pedig a Málna The Pastry Shop lett.
Különdíjat kapott a Bocuse d'Or Europe idei döntőjén második helyezést elérő magyar csapat az Év szakács teljesítményéért;
az Év ifjú séftehetsége a budaörsi Rutin fiatal séfje, Pallag Dávid lett, a Dining Guide Életműdíjasa pedig ebben az évben Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómiai Kft. ügyvezető tulajdonosa.
Az Év séfje az osztrák-amerikai séflegenda, Wolfgang Puck, aki tavaly Magyarországon nyitotta meg első európai éttermét, a Spago Budapestet. Az Év éttermi szervize díjat a Déryné vehette át, az Év borlapja nyertese a Felix Kitchen & Bar. Az Év innovatív konyhája díját a Mák Restaurant kapta, az Év ígéretes étterme pedig a Szaletly vendéglő és kert lett.