Ismét a Duna habjait szeli a Pannónia Gasztrohajó, amely első ízben április 15-én indul útjára.
"A pandémia előtt a SVÉT zászlóshajójának számító vízi jármű gasztrokapitánya Garai Ádám lesz. Az étlap havonta változik, ám annyiban állandó, hogy magyar nyersanyagokra és borokra épül, de mutat ázsiai fúziós jegyeket, Garai Ádám ugyanis dolgozott Japánban. A szerdán, csütörtökön, pénteken és szombaton 19 órakor a Vigadó elől induló hajón 8 fogásos menü várja a vendégeket. Az eleganciájában páratlan attrakció ideje alatt a hajó folyamatosan mozgásban van, így a vacsora során Budapest szépsége is megcsodálható" - mondta el a Magyar Konyhának Ruprecht László, séf, a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) elnöke, aki a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatát vehette át március 15-én. A méltatás szerint évtizedek óta mutatja be a gasztronómia nyelvén keresztül a magyar nemzeti értékeket a világnak a legmagasabb szintű hazai diplomáciai eseményeken, miközben elkötelezetten tanítja a jövő nemzedékét, és mentorprogramban karolja fel a gyermekvédelemben élő fiatalokat. Díjához és a hajó újraindulásához egyaránt gratulálunk!
A terv igazán vonzó, ráadásul a jármű is különleges. A két világháború között, 1927-ben épült Pannónia hajó eredetileg utasszállító hajóként működött. Az átlakítás során a csúcstechnológiai követelményeknek is megfelelő konyhát építettek: ehhez először kisebb átalakításokkal azt kellett megoldani, hogy legyen elég áram. A házigazda éttermeknek így minden körülmény adott ahhoz, hogy a legjobb formájukat hozzák a fedélzeten
A Pannónián 18-20 főt tudnak kényelmesen fogadni, de ez nagyobb családi események vagy baráti találkozók esetében lehet akár 24 fő is. A hajó a Lánchíd pesti hídfőjétől indul, és miközben a Margit- és a Rákóczi-híd közti partszakaszon hajózik, láthatjuk a legszebb budapesti épületeket a Parlamenttől a Budai Várig