Hírek

Kitzinger Szonja

2023. szeptember 6.

London , könyvesbolt , szakácskönyv , menü

Írásunk egy londoni szakácskönyvboltba kalauzolja az olvasót, ahol a tulajdonos a hét négy napján találomra felüti valamelyik könyvet és lefőz egy menüsort ebédre.


Izgalmas ötlet, mely az eladásokat is növeli. Ismerjék meg Eric Treuille-t, a Book for Cooks üzlet tulajdonosát, aki 40 éve főz!


Könyvesboltja hátsó részében egy hangulatos kis konyha kapott helyet, ami nem csak teafőzésre alkalmas. Fontos azonban, hogy lakossági konyháról van szó, ipari hangulatot és eszközöket kár is lenne keresni benne. A boltos törekvése, hogy bemutassa, a könyv receptjei otthoni körülmények között is reprodukálhatók.



Stábjával reggel ellátogat a helyi piacra, majd délelőtt lefőzi a könyvekből kiválasztott recepteket, kb. 40 főre. Egy-egy alkalommal 3 fogást érhető el a kockásabrosszal terített kis asztalokon. A keddi nap a vegetáriánusoké, a pénteket a halnak dedikálják. A menü nem választható, hanem adott, nincsenek üdítők vagy variálás a vízzel. Nem főznek a speciális igényűeknek, nincs beleszólás a menübe és meg kell osztani az asztalokat, hogy a boltban új ismeretségek születhessenek. Elfogadás van. 12-től lehet jönni, egészen addig, amíg kitart a 40 adag. A menü ára 7 font.



"A főzés nem üzlet, támogatja a könyvesboltot. Ezzel az új lábbal pont 30-40 emberrel több van a boltban, mint amennyivel kevesebb lenne, ha nem csalogatnák be ilyen módon az embereket" – vélekedik Eric, a boltos, az ötletgazda és a séf. Az alábbi videó az ő különleges világába enged bepillantást.