Hírek

MKO

2022. április 26.

dining guide

Május 16-án ismét átadják hazánk legjobb éttermeinek járó elismeréseket a Dining Guide díjátadóján. A tesztelés és a listázás még zajlik.

A gasztronómiai trendekről Herczeg Zoltán, a Dining Guide lapigazgatója, gasztronómiai tanácsadó elmondta, hogy a világjárvány következményeit túlélő népszerű, minőségi konyhákat vivő budapesti éttermek 2021 szeptemberétől, 2022 januárjáig nagyon erős vendégforgalomról számoltak be. Az egyértelmű pozitív hatás a háború következtében idén márciusban visszaesett, de már érzékelhető, hogy április elejétől a vendégszám megint nőtt. A háború elsődleges hatása egyelőre inkább az árak drasztikus emelkedésében érhető tetten, az alapanyagok és az energiaköltségek beszerzési árának drágulását az éttermek kénytelenek tovább hárítani a fogyasztókra. Herczeg szerint az egy másik kérdés, hogy ezt mennyire fogja tolerálni a piac.

„Ami nagyon érdekes, hogy ebben a nehéz helyzetben a hazai TOP éttermek száma növekedett. Az állapítható meg, hogy

az igazán magas minőséget képviselő éttermek nem kényszerültek a végleges bezárásra, szinte mind visszatértek.

Emellett új nyitásokról is beszámolhatunk ebben a kategóriában. Ennek következtében az az örvendetes helyzet alakult ki, hogy a TOP100 Étteremkalauz éttermi TOP20-as listáját TOP25 listára bővítette, annak ellenére, hogy összességében nézve a hazai vendéglátást a Covid okozta következmények nagyon megviselték. Azt látjuk, hogy a legkönnyebben, leggyorsabban a magas minőséget, de azt igényes, színvonalas módon közvetítő éttermek, valamint a közkedvelt, szerethető vendéglátóhelyek tértek vissza. Az éttermektől származó információk, és a tesztelések során látott étterem-telítettség alapján elmondható, hogy a tavalyi év második felében nagyon sokak forgalma elérte, vagy meghaladta a 2019-es év rekordszámait.”

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra