Hírek

Orbán Szilvia

2022. június 5.

Ramsay , Gordon Ramsay , TikTok , Wellington , Wellington bélszín

Gordon Ramsay nem bírta ki, hogy ne reagáljon az „újításra”.

Ki emlékszik még 2008 egyik legnagyobb slágerére? Jason Mraz I’m Yours című dala most újra a figyelem középpontjába került, azzal, hogy az @elburritomonster nevű TikTok-felhasználó újraírta a szám szövegét, hogy új találmányát, a Wellington-reggelit fényezze.

Az újragondolt „Wellington bélszín” recept persze nem kerülte el Gordon Ramsay figyelmét sem, aki a válaszában – hűen önmagához – nem fogta vissza magát.

Ramsay a nagyközönség számára ugyanis túlnyomó részben épp a Wellingtonjáról ismert, amelyet televíziós megjelenései során is már számtalanszor elkészített. Pályatársai is elismerik, hogy Ramsay Wellingtonja tényleg mindig tökéletesen sikerül, már-már olyan, mintha az általa készített étel abban a pillanatban lépett volna elő egy menő gasztromagazin jól megkomponált, tökéletes címlapjáról.

Különleges kötődése a Wellingtonhoz a séf weboldalán is megmutatkozik, ahol külön cikkben taglalják a dekadens filé történetét, ráadásul Ramsay személyesen is tanítja az elkészítés csínját-bínját – az elhivatottak beiratkozhatnak hozzá egy mesterkurzusra.

Ezek után nyugodtan mondhatjuk: Gordon Ramsay igazi Wellington-szakértő.


De Wellington bélszínt – vagy valamit, amit így neveznek – enni reggelire? Nos, erről megoszlanak a vélemények. A fent említett tiktoker mindenesetre dalban mondta el, hogyan is készíti az ételt:

vesz egy extra nagy tortillát, amibe tojást, rösztit, kolbászt, bacont, kenyeret, véres hurkát, sajtot, paradicsomot és gombát pakol, majd az egészet egy hatalmas burritóvá tekeri, aztán a tekercset beborítja tésztával,


lekeni vajjal, és megsüti. Az elkészült, felszeletelt ételt aztán jó brit szokás szerint sült babbal fogyasztja, reggelire.

Ramsay ugyancsak egy TikTok szösszenetben, „énekelve” reagált a látottakra, és úgy tűnik, ezzel újra megnyerte magának a platform közösségét, akik azóta is derülnek a látottakon (vagy hallottakon?). A már 5,4 milliós megtekintésnél járó kisvideóban egyébként a zéró zenei őstehetséggel bíró séf a tőle megszokott stílusban osztja ki az újításért felelős felhasználót.

Ramsay követői persze nem hagyták szó nélkül a dalban elmondott reakciót, amelynek leírásában a #duet, a #singing és a #ramsayreacts hashtagek mellett azért némi önkritika is olvasható:

„Az éneklés nem az erősségem, de azért ez az étel…” – írta a séf.

A poszt jelenleg majdnem 250 ezer kedvelésnél és több mint 1500 hozzászólásnál tart. A követők egy része tökéletesen egyetért Ramsay-vel, de meglepően sokan keltek @elburritomonster védelmére is.

„Én vagyok az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy ez igazából tök jól néz ki?”

– filozofál a videó alatt az egyikük.

„Haver, valójában azt akartad mondani, hogy remekül néz ki, igaz? A reggeli wrapek a legjobbak” – írja egy másik felhasználó.

Van, aki még tovább ment, és egyenesen megfeddte Ramsay-t:

„Egy nem túl szép étel is lehet nagyon finom. Szánalmas, hogy egy olyan világban élünk, ahol mindennek csodásan kell festenie.”


Természetesen ellenvélemény is akad:

„Most komolyan, tényleg van, aki azt gondolja, hogy ez az étel jól néz ki? Hogy tetszhet az, ha mindent, ami a közelünkben van, egy helyre hajigálunk, aztán becsomagoljuk?”

Mások Ramsay „éneklését” méltatják:

„Ki nem imádja, ahogy Gordon énekel?” – kommentelte valaki.

„Még több éneklést akarunk!” – írta egy másik követő.

Voltak, akik máshonnan közelítették meg a videót:

„@elburritomonster, megcsináltad, haver!” – írta egyikük, arra utalva, hogy bár Ramsay nem kedvelte az ételt, mégis, a videójával elképesztő ismertséget szerzett a fiatalembernek.

„Váratlan fordulat: jövő héten már Gordon étlapjáról köszön vissza az étel… 50 fontot kér majd egy szeletért” – szellemeskedett egy újabb hozzászóló.