Hírek

Orbán Szilvia

2022. június 5.

Gordon Ramsay nem bírta ki, hogy ne reagáljon az „újításra”.

Ki emlékszik még 2008 egyik legnagyobb slágerére? Jason Mraz I’m Yours című dala most újra a figyelem középpontjába került, azzal, hogy az @elburritomonster nevű TikTok-felhasználó újraírta a szám szövegét, hogy új találmányát, a Wellington-reggelit fényezze.

Az újragondolt „Wellington bélszín” recept persze nem kerülte el Gordon Ramsay figyelmét sem, aki a válaszában – hűen önmagához – nem fogta vissza magát.

Ramsay a nagyközönség számára ugyanis túlnyomó részben épp a Wellingtonjáról ismert, amelyet televíziós megjelenései során is már számtalanszor elkészített. Pályatársai is elismerik, hogy Ramsay Wellingtonja tényleg mindig tökéletesen sikerül, már-már olyan, mintha az általa készített étel abban a pillanatban lépett volna elő egy menő gasztromagazin jól megkomponált, tökéletes címlapjáról.

Különleges kötődése a Wellingtonhoz a séf weboldalán is megmutatkozik, ahol külön cikkben taglalják a dekadens filé történetét, ráadásul Ramsay személyesen is tanítja az elkészítés csínját-bínját – az elhivatottak beiratkozhatnak hozzá egy mesterkurzusra.

Ezek után nyugodtan mondhatjuk: Gordon Ramsay igazi Wellington-szakértő.


De Wellington bélszínt – vagy valamit, amit így neveznek – enni reggelire? Nos, erről megoszlanak a vélemények. A fent említett tiktoker mindenesetre dalban mondta el, hogyan is készíti az ételt:

vesz egy extra nagy tortillát, amibe tojást, rösztit, kolbászt, bacont, kenyeret, véres hurkát, sajtot, paradicsomot és gombát pakol, majd az egészet egy hatalmas burritóvá tekeri, aztán a tekercset beborítja tésztával,


lekeni vajjal, és megsüti. Az elkészült, felszeletelt ételt aztán jó brit szokás szerint sült babbal fogyasztja, reggelire.

Ramsay ugyancsak egy TikTok szösszenetben, „énekelve” reagált a látottakra, és úgy tűnik, ezzel újra megnyerte magának a platform közösségét, akik azóta is derülnek a látottakon (vagy hallottakon?). A már 5,4 milliós megtekintésnél járó kisvideóban egyébként a zéró zenei őstehetséggel bíró séf a tőle megszokott stílusban osztja ki az újításért felelős felhasználót.

Ramsay követői persze nem hagyták szó nélkül a dalban elmondott reakciót, amelynek leírásában a #duet, a #singing és a #ramsayreacts hashtagek mellett azért némi önkritika is olvasható:

„Az éneklés nem az erősségem, de azért ez az étel…” – írta a séf.

A poszt jelenleg majdnem 250 ezer kedvelésnél és több mint 1500 hozzászólásnál tart. A követők egy része tökéletesen egyetért Ramsay-vel, de meglepően sokan keltek @elburritomonster védelmére is.

„Én vagyok az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy ez igazából tök jól néz ki?”

– filozofál a videó alatt az egyikük.

„Haver, valójában azt akartad mondani, hogy remekül néz ki, igaz? A reggeli wrapek a legjobbak” – írja egy másik felhasználó.

Van, aki még tovább ment, és egyenesen megfeddte Ramsay-t:

„Egy nem túl szép étel is lehet nagyon finom. Szánalmas, hogy egy olyan világban élünk, ahol mindennek csodásan kell festenie.”


Természetesen ellenvélemény is akad:

„Most komolyan, tényleg van, aki azt gondolja, hogy ez az étel jól néz ki? Hogy tetszhet az, ha mindent, ami a közelünkben van, egy helyre hajigálunk, aztán becsomagoljuk?”

Mások Ramsay „éneklését” méltatják:

„Ki nem imádja, ahogy Gordon énekel?” – kommentelte valaki.

„Még több éneklést akarunk!” – írta egy másik követő.

Voltak, akik máshonnan közelítették meg a videót:

„@elburritomonster, megcsináltad, haver!” – írta egyikük, arra utalva, hogy bár Ramsay nem kedvelte az ételt, mégis, a videójával elképesztő ismertséget szerzett a fiatalembernek.

„Váratlan fordulat: jövő héten már Gordon étlapjáról köszön vissza az étel… 50 fontot kér majd egy szeletért” – szellemeskedett egy újabb hozzászóló.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra