Hírek

Orbán Szilvia

2021. szeptember 22.

Kiadó Micimackó otthona – a különleges élményt a könyv kiadásának 95. évfordulójára időzítették.

Micimackó történetét 95 évvel ezelőtt ismerhette meg a nagyközönség, és ezt a jeles alkalmat az Airbnb is méltó módon szeretné ünnepelni, így az egyik házigazda az „eredeti” helyszínen, a Százholdas Pagonyban nyitott varázslatos szállást.

A különös kunyhót E. H. Shepard eredeti illusztrációi alapján álmodták meg: a házikó polcai roskadoznak a mézescsuproktól, a bejárat felett ott lóg a Mr. Sanders felirat, a faágak pedig szinte körbeölelik az apró otthont.

A megszálló vendégek jókat sétálhatnak a Pagonyban – vagyis a Kelet-Sussex-ben található Ashdown Forestben – vezetett túrán, megmérkőzhetnek a Mackó híres-neves hídján, egy jó kis Micimackó-vízipóló csatában, és megkóstolhatják a környékbeli mézből készített isteni finomságokat, áll az ajánlatban.


„Már 30 éve illusztrálom a Micimackót, és még mindig rengeteg inspirációt merítek a klasszikus rajzokból, illetve a később született Disney-történetek világából” – olvasható Kim Raymond, a szálláshely házigazdájának közleményében. „A ’Bearbnb’, ahogyan mi nevezzük, egy egyedülálló élmény azoknak, akik rajonganak a történetért.


Biztos vagyok benne, hogy itt megtalálják azt az elbűvölő hangulatot, ami Micimackó lebilincselő történeteiből árad, és ami annyi generációnak jelentett oly sokat az elmúlt 95 év során.”

Micimackó airbnb-je egy négytagú család számára nyújt izgalmas szállást – Mucliknak, vagyis Zelefántoknak viszont kívül tágasabb. A házikóban egy dupla és – a gyerekek örömére – két emelt, létrás szimpla ágy kapott helyet. A nomád érzethez hozzájárul, hogy magában a kabinban nincs fürdőszoba, a mindennel felszerelt tisztálkodóhelyiség a kunyhótól néhány lépésre található.


„A Micimackó egy olyan kincs, amit családok milliói őriznek a szívükbe zárva világszerte” – fogalmazott az Airbnb egyik vezetője, Catherine Powell. „Mi más állíthatna jobban emléket ennek a varázslatos történetnek, mint egy különleges, ’csak egyszer az életben’-élményt ígérő szállás, az eredeti helyszínen? Ahol a legjobban lehet Semmit csinálni. Mert, mint tudjuk, abból csudajó Valami is születhet.”


Úgy tudni, hogy a házigazda óriási érdeklődésre számít, tekintve a témát, a helyszínt, és azt, hogy a faház csupán két alkalomra kiadó. Gyorsnak kell tehát lenni, a mesebeli kunyhó szeptember 20-tól foglalható, szeptember 24., illetve 25. dátumra, az ára egy éjszakára 95 font (nagyjából 39 ezer forint).

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra