Hírek

Magyar Konyha

2022. december 12.

A Royal Opera House idei évadának A diótörő című előadásával és Nyári Károly adventi koncertjével debütál a Café Liszt zenei programja az Aria Hotelben


Mire az ember észbe kap, hogy ünnepelni kellene, a karácsony ikonikus eseményeire már nem lehet jegyet kapni. Könnyen így járhat az ember az Operaház A Diótörő című előadásával. Nincs azonban minden veszve, az élmény átélhető, ha az ember megelégszik azzal, hogy nem élőben nézi végig a balettelőadást. Erre nyílik lehetőség a budapesti Ária Hotelben, ahol a londoni Royal Opera House prezentálásában lehet megnézni a darabot. A Royal Ballet élő műholdas közvetítésének felvételét december 10. és 30. között 11 alkalommal vetítik, hétvégente és a két ünnep között, reggel 11:00 órai kezdettel. Az előadást karácsonyi miliőben reggelivel együtt élvezheti a közönség a hotel saját mozitermében.




A Café Liszt a reggeli fogások mellett, két különleges téli meleg itallal készül, mindkettőt kóstoltuk, így az ananászlé, tonkabab, vaj és fahéj felhasználásával készült Hot Buttered Pineapple-t és az ital Plantation Pineapple rummal készült alkoholos verzióját is. Mindkettő jól megy a pekándiós répatortához, melyet fahéjas ganache-al tálalnak.




A zenei tematikájú butik szálloda téli programjait a szálloda fényeinek ünnepélyes felkapcsolásával együtt jelentették be. A fényeket Nyári Károly kapcsolta fel, akinek más szerepe is lesz itt decemberben, az épületében működő Café Lisztben a jazz, klasszikus, opera és könnyűzene műfajok kimagasló képviselőivel indítanak koncerteket. Az új zenei program részeként, elsőként Nyári Károly december 15-i adventi koncertjére kerül sor; ahol a megszokott több ezer fős koncertekhez képest, intim közelségben hallhatja a közönség Magyarország legismertebb énekes zongoristáját, aki Bogányi Gergely zongoráján játszik. A koncert címe Legyen ünnep.



Decemberben a rajongói számára már szinte hagyománnyá váltak a művész nagyszabású koncertjei, amelyek mellett nagy örömmel vállalta kisebb közönség előtt a fellépést. A Nyári-család otthon is bensőséges atmoszférában várja az ünnepi időszakot, amikor a kiváló előadóművészekből álló családtagok gyakran zenélnek együtt. Az est során meghívott vendége, lánya, Nyári Aliz lesz. A bevétel egy részével az állami gondoskodásban élőket segítő Szülők Háza Közhasznú Alapítványt támogatják.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra