Hírek

Az Egyesült Királyságot és Észak-Európát képviselő Jerome Ianmark Calayag kulináris tehetségével tűnt ki a mezőnyből, megelőzve kilenc másik, a világ minden tájáról érkező, tehetséges séfet. A címet a Milánóban megrendezett díjátadó ünnepségen vehette át.

Október 30-án, este ért véget a S.Pellegrino Young Chef Academy, a fiatal szakácsoknak rendezett tehetségkutató, ahová az előválogatókon indult 135 szakács közül csak a legjobbak jutottak be. A versenyfőzés fordulóit követően az Egyesült Királyságot képviselő

Jerome Ianmark Calayagot hirdették ki nyertesnek.

Jerome lenyűgöző “Szerény zöldségek” fogását mentorával, David Ljungqvisttel közösen álmodta meg. A magyar Koppány Levente a kilencedik helyen végzett.
A győztest a gasztronómia világának hat óriásából álló zsűrije - Enrico Bartolini, Manu Buffara, Andreas Caminada, Mauro Colagreco, Gavin Kaysen, Clare Smyth - választotta ki. A zsűritagokat nem csak Jerome nyűgözte le, hanem a verseny általános színvonalától is el voltak ragadtatva.

Idén három új díjat vezettek be a S.Pellegrino Young Chef Academy Díj kiegészítéseként. Az afrikai és közel-keleti régiót képviselő Elissa Abou Tasse az "Ádám kertjével" lett a Gasztronómiai Kapcsolatokért Díj nyertese annak elismeréseként, hogy fogását

olyan összetevőkből készítette, amelyek kiemelik saját kulturális hátterének gazdagságát

és tükrözik a különböző kultúrák közötti kapcsolatot.

Callan Austin, az afrikai és közel-keleti régióból, a "A szellemháló" nevű alkotásával elnyerte a Társadalmi Felelősségvállalásért Díjat, amelyet a Food Made Good ítél oda annak a séfnek, akinek a receptúrája legjobban képviseli a társadalmilag felelős gyakorlatok elvét. Végül pedig a Fine Dining Lovers online közössége a díját az ibériai és mediterrán országokból származó Andrea Ravasionak adta, aki a "Parasztvasárnap" fogásával a leginkább képviselte személyes meggyőződését.