Hírek

MTI - Fotó: MTÜ

2022. január 14.

A Dubaji Világkiállításon a magyar megjelenés részeként kiemelt szerepet kap Magyarország gasztronómiai kínálatának bemutatása is, a magyar pavilon éttermének egyik legújabb fogása ötvözi az arab világ különleges ízeit a magyar hagyományokkal - tudatta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Az ételt a pavilon séfje, Pintér Károly álmodta meg, aki a Dubajban megtapasztalt ízvilágot, fűszereket és hangulatot használta inspirációként. A kifejezetten 

a világkiállításra készült "Angyalbögyörő" elnevezésű fúziós ételt klasszikus nudlival és tépett kacsahússal tálalják, amit az arab gasztronómiára jellemző datolyakrémmel, pisztáciával, bodzás hibiszkusz zselével és zatarral, az egyik legismertebb keleti fűszerrel színesítenek.

A fogást az első pillanattól kezdve komoly érdeklődés övezi a látogatók körében. Emellett az étlapon a karácsony óta elérhető egyedi halászlének akkora sikere volt az ünnepek alatt, hogy immár állandó fogásként szerepel a kínálatban.

A magyar pavilon bisztrója könnyed, friss fogásokkal várja a látogatókat, modern felfogásban mutatja be a hagyományos magyar konyhát, külön ügyelnek a szezonalitásra. Konyháján nyolc olyan szakmai kiválóság dolgozik, akik az ország legkiválóbb vendéglátóhelyein, 5 csillagos szállodáiban, illetve Michelin-csillagos éttermeiben már bizonyítottak.


A menüsort a nemzetközileg is jegyzett Pintér Károly séf állította össze a Magyar Bocuse d'Or Akadémia alelnöke, Csapody Balázs közreműködésével.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra