Hírek

Magyar Konyha

2022. november 11.

A Nyitott Balaton kampány a kerékpáros útvonalak mentén egész évben nyitva tartó cukrászdákat népszerűsíti a hétvégén.


A kampányhoz úgy választották ki a cukrászdákat, hogy jól megközelíthetők legyenek kerékpárral is. Ezen a hétvégén ráadásul több helyen kapható lesz a Giro d’Italia kerékpáros verseny tiszteletére készített sütemény, amelyért a bringás társadalom órákat képes tekerni.


A szervezők a felnőttek mellett a kisebb gyermekeket is szeretnék ösztönözni, hogy minél többet mozogjanak a szabadban. Ezért az egész évben nyitva tartó cukrászdákban különleges kerékpáros-menüt kapnak a gyerekek. A sütemények mellé egy ajándék figura is jár azoknak, akik bringával, rollerrel érkeznek a az alábbi cukrászdákba.


Balatonkenese: Eleven cukrászda,


Balatonlelle, Gelata cukrászda,


Gyenesdiás: Móni Süti Cukrászda,


Siófok: Dinasztia cukrászda,


Balatonalmádi: Maya cukrászda. 



Három helyszínen a bringások megkóstolhatják azt a különleges süteményt is, amelyet Giro d’Italia olasz körverseny tiszteletére a keszthelyi Segreto cukrászda készített el korábban.


2020-ban, amikor kiderült, hogy Magyarország rendezi a verseny „nagy rajtját”, vagyis az első három szakaszt, Karádi Szabolcs, a cukrászda tulajdonosa elhatározta, hogy készít egy „Giro” süteményt. Főcukrászával közösen olyan desszertet talált ki, amely megidézi Itáliát. Természetesen ez a sütemény is rózsaszínű, mint a kerékpáros verseny logója. A színét piemonti málna adja, amelyet szicíliai pisztáciával, olasz csokoládés különlegességgel készült.


A három helyszín, ahol ez a bringás kult-sütemény megkóstolható:


Macchiato Caffe (Hévíz),


Segreto Mintabolt (Keszthely)


Segreto Caffe, (Zalakaros)



Fotók: Keszthely.hu

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra